Ayaş'ta izinsiz inşa edilen 23 yapı yıkıldı - Son Dakika
Güncel

Ayaş'ta izinsiz inşa edilen 23 yapı yıkıldı

Ayaş\'ta izinsiz inşa edilen 23 yapı yıkıldı

Ankara'nın Ayaş ilçesinde Ayaş Belediyesi ekipleri tarafından Bayram Mahallesi ve Tekke Mahallesi'nde tespit edilen 23 kaçak yapı, Fen İşlerine Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, ilçede hobi bahçesi adı altında yapılan yapıların hepsinin yıkılacağını belirterek, vatandaşları uyardı.

25.07.2023 12:32

Ankara'nın Ayaş ilçesinde tarım arazisine izinsiz inşa edilen 23 yapı belediye ekiplerince yıkıldı.

Ayaş Belediyesi ekiplerince Bayram Mahallesi'nin Kayabaşı mevkisinde 14, Tekke Mahallesi'nin Karakoyunlu mevkisinde de 9 olmak üzere 23 kaçak yapı tespit edildi.

Fen İşlerine Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2 aylık dönemde izinsiz inşa edilen bu yapıları iş makineleri yardımıyla yıktı.

Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ilçe genelinde "hobi bahçesi" adı altında yüzlerce yapı inşa edildiğini belirterek, "İnşa edilen ve edilmekte olan yapıları kimsenin gözünün yaşına bakmadan yıkacağız." dedi.

Demirbaş, vatandaşları "hobi bahçesi" adı altında yapılan satışlara ilişkin uyararak, şunları kaydetti:

"Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Valilikten gelen talimatlar ve CİMER'e gelen şikayetler doğrultusunda hobi bahçelerine yapılan yapıların hepsini yıkmaya devam ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Vatandaşlarımız hobi bahçelerini almasınlar, kandırılmasınlar, onları uyarıyoruz. İlçemizde tarım alanlarından rant elde edenlere, tarım alanlarımızı yok etmek isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ayaş'ta izinsiz inşa edilen 23 yapı yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ismail ermiş: Barakaları yıkınca tarım alanı geri kazanılmış mi oluyor yani, yap bir anayasa değişikliği tarım alanları hiç bir gerekçeyle tarım dışı kullanılamaz imara açılmaz de samimiyete inanalım 38 3 Yanıtla

Advertisement