Ayılar Artvin'de köylüleri canından bezdirdi: 'Devlet hep ayılardan yana' - Son Dakika
Güncel

Ayılar Artvin'de köylüleri canından bezdirdi: 'Devlet hep ayılardan yana'

Artvin'in Şavşat ilçesinde her akşam köye gelen ayılar meyve ağaçlarına zarar veriyor. Köy sakinleri, devletin hep ayılardan yana olduğunu belirterek yardım istiyor. Ayılar nedeniyle köy halkı korku içinde yaşıyor ve tarım ürünlerini toplayamıyor. İnsanların hayvanlara zarar vermediğini vurgulayan köylüler, devletten çözüm bekliyor.

18.07.2023 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayılar Artvin'de köylüleri canından bezdirdi: "Devlet hep ayılardan yana"

ARTVİN - Artvin'in Şavşat ilçesinde her akşam ayıların köye geldiğini ve meyve ağaçlarına zarar verdiğini söylen vatandaşlar, "Devlet hep ayılardan yana bizden yada değil" diyerek yardım istediler.

Artvin'in Şavşat ilçesine Pınarlı köy sakinleri son günlerde ayılarla başları dertte. Her akşam köye geldiklerini ifade eden vatandaşlar, meyve ağaçlarını kırıp zarar verdiklerini söylediler.

Köy sakinlerinden İbrahim Aydın, ayının kendisine ait kiraz ağacına çıkarak hem kirazları yiyen hem de dallarını kırdığını ifade ederek yetkililerden yardım istedi. Köy halkının hayvan sever olduğunu ifade ederek ayılar zarar vermediklerini fakat her akşam ormanlık alandan köye geldiğini ve kokru içinde yaşadıklarını söyledi.

Ayılarla başımız dertte diyen Aydın "Ayılardan çok derdimiz var, ne yapacağız ne olacak bilmiyorum. Hiç meyve toplayamıyoruz. Kiraz ağacımın her tarafını kırdı. Karşıda ormanlık var, bu köye çok yakın akşam saat 6 oluyor ayılar kapımızda. Kovuyoruz gitmiyorlar. Bizde hayvanların ölmesini istemediğimizden onlara zarar vermiyoruz. Devlet hep onlardan yana, bizden yana değil. Bunu bizim lehimize nasıl çevire bilmiyoruz. ya bunları bir tarafta saklasınlar ya baksınlar yada sahip olsunlar. Yeter artık can boğazımıza geldi. Bugün kiraz ağacını kırdı, yarın erik yetişecek daha sonra armut. Köyde korku içinde yaşıyoruz. Gece dışarı çıkamaz olduk. Devlet bize nasıl yardımcı olur bilmiyorum. Buna çözüm istiyoruz devlet bu ayılardan bizi kurtarırsa memnun oluruz" ifadelerini kullandı.

Ayılar Artvin\'de köylüleri canından bezdirdi: \'Devlet hep ayılardan yana\'
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ayılar Artvin'de köylüleri canından bezdirdi: 'Devlet hep ayılardan yana' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement