Aynı Kazada Ölen 2 Asker İçin İki Mahkemeden Farklı Karar - Son Dakika
Güncel

Aynı Kazada Ölen 2 Asker İçin İki Mahkemeden Farklı Karar

Aynı Kazada Ölen 2 Asker İçin İki Mahkemeden Farklı Karar

Adıyaman Gölbaşı'nda eğitime giderken askeri aracın devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Jandarma Er İsmail Saygılı ve Jandarma Er Özgür Güven için iki mahkeme iki farklı karar verdi.

09.01.2013 22:11

Adıyaman Gölbaşı'nda eğitime giderken askeri aracın devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Jandarma Er İsmail Saygılı ve Jandarma Er Özgür Güven için iki mahkeme iki farklı karar verdi. Ankara'da bir mahkeme Özgür Güven için şehit kararı verirken, diğer mahkeme İsmail Saygılı için aynı kararı vermedi.

Adıyaman Gölbaşı'nda 19 Ocak 2011'de askeri aracın buzlanma nedeniyle devrilmesi sonucunda Afyonkarahisarlı Jandarma Er İsmail Saygılı ve İstanbullu Jandarma Er Özgür Güven hayatlarını kaybetmişti. Olayın ardından toplanan Nakdi Tazminat Komisyonu, şehitlerin geride kalanlarına maaş bağlanması konusunda ret kararı vermiş, aileler ise mahkemeye başvurarak haklarını aramışlardı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, "Afyonkarahisarlı şehidimizin davası Ankara 4. İdare Mahkemesi'nde, olayda diğer şehit olan İstanbullu Jandarma Er Özgür Güven'in mahkemesi ise Ankara 8. İdare Mahkemesi'nde görüldü. Ankara 8. İdare Mahkemesi dava sonucunda olayın nakdi tazminat kapsamına girmesi gerektiğini ve şehidin hak sahiplerine gerekli hakların verilmesi gerekiyor kararını verdi. Aynı olayın görüldüğü diğer Ankara 4. İdare Mahkemesi ise 'olayın nakdi tazminat ile bir ilgisi yoktur' şeklinde bir karar verdi ve 'bu dava sivil değil askeri mahkemenin işidir' diyerek Ankara Askeri Yüksek Mahkeme'ye (AYİM) gönderdi. Orası da mahkemede diğerlerinde olduğu gibi ret kararı veriyor ve ailemize bu sonuç geliyor. Şimdi ben soruyorum ben bir olaya karıştım ve beni iki farklı hakim yargıladı, biri beni astı, diğeri serbest bıraktı. Bu nasıl bir çelişkidir. Gönderilen şahadet belgesinin ardından şehidimizin mezarı yapıldı. Ama gelen karar sonucunda şimdi üzülerek ailemize sizin oğlunuz şehit değilmiş diyoruz. Biz İsmail Saygılı'nın şehit sayılmasını istiyoruz" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aynı Kazada Ölen 2 Asker İçin İki Mahkemeden Farklı Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement