Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar: Paralel Yapı Bahanesiyle Memur Ekmeğinden Edilecek - Son Dakika
Güncel

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar: Paralel Yapı Bahanesiyle Memur Ekmeğinden Edilecek

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar: Paralel Yapı Bahanesiyle Memur Ekmeğinden Edilecek

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Mehmet Bayraktar, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kapsamı daraltılarak kabul edilen ve memurun iş güvencesini tehdit eden 82. maddenin milyonlarca memur ve ailesini geleceklerinden endişe eder hale getireceğini söyledi.

10.07.2014 08:33

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Mehmet Bayraktar, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kapsamı daraltılarak kabul edilen ve memurun iş güvencesini tehdit eden 82. maddenin milyonlarca memur ve ailesini geleceklerinden endişe eder hale getireceğini söyledi. Bayraktar, hükümetin düşünce olarak ters düştüğü veya "devlet içerisindeki paralel yapıya!" mensup olduğunu iddia edeceği kişileri sorgusuz sualsiz memuriyetten uzaklaştırma yetkisini eline aldığını kaydeden Bayraktar, "Devletin gerekli yükümlülükleri yerine getirerek kamu personeli olma hakkı elde eden bir kişinin bu hakkını elinden alması gaspa girer. Bu gaspa geçit vermeyeceğiz" dedi.

Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar, 3 milyon memura darbe niteliğindeki torba kanundaki 82. maddenin yapılan değişiklikle komisyonda kapsamı daraltılarak kabul edildiğini ve Genel Kurul'da görüşüldükten sonra yasalaşacağını ifade etti.

Memurların iş güvencesini tehlikeye sokan bu maddenin kapsamına "valiler, büyükelçiler, il emniyet müdürleri, kaymakamlar, bakan yardımcıları, genel müdür ve yardımcıları gibi üst düzey yöneticiler ile Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin 1 ve 2 sayılı cetvellerde yer alan görevlilerin" alındığını söyleyen Bayraktar, madde kapsamına milyonlarca memur ve ailesinin girdiğini belirtti.

Hükümetin yaptığı düzenlemeyle daha önce 30 günde uygulama zorunluluğu bulunan mahkeme kararlarının 2 yıl içinde uygulanması şartı getirerek, söz konusu meslek gruplarında hak mağduriyeti yaratacak bir karara imza attığına dikkat çeken Bayraktar, "Bu madde eğer Genel Kurul'da bu şekilde geçerse sadece ekmeğinin derdinde olan çok sayıda memurun canı yanacak. Memurun iş güvencesinin olmadığı bir yerde de kimse hak ve hukuktan bahsedemez" dedi.

-"KİMSE HUKUKUN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR"-

Hükümetin bu yasayı devlet içerisinde yapılandıklarını iddia ettikleri paralel yapıyla mücadele amacıyla çıkardıklarını kaydeden Bayraktar, "Kimse hukukun üstünde değildir. Eğer ortada bir suç ve suçlu varsa elbette cezasını çeksin. Ancak kişi eğer hukuk karşısında masumiyetini ispat ediyor ve bunların görevlerine iadesi isteniyorsa, bu iadenin 2 yıl sonra gerçekleştirilecek olması akla izana uygun değildir. Tüm kurumları ve kurum personellerini şüpheli kapsamına alarak insanların ekmeğiyle oynamak, iş güvencelerini ellerinden almak kabul edilebilir bir durum değildir. Bu hukuksuzluğa geçit vermemek adına her türlü mücadeleyi vereceğiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Bayraktar: Paralel Yapı Bahanesiyle Memur Ekmeğinden Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement