'Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar' Diyarbakır'da Sahneleniyor - Son Dakika
Güncel

'Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar' Diyarbakır'da Sahneleniyor

\'Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar\' Diyarbakır\'da Sahneleniyor

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, 17 Ekim'de 'Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar' oyunuyla seyircisiyle buluşacak.

10.10.2013 15:36  Güncelleme: 15:43

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu, Neil Simon'un yazdığı İskender Altın'ın yönettiği, " Bak Bizim Şarkımız Çalıyorlar " adlı tiyatro oyununu 17 Ekim'de 20.00'de izleyicisiyle buluşturuyor.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Neil Simon'un yazdığı ve İskender Altın'ın yönettiği oyunda besteci Marvin Hamlisch ile söz yazarı Carole Bayer Sager arasındaki aşkın gerçek hayattan hikâyesini anlatıldığı belirtildi.

Oyunda tiyatro oyuncularının ise oyunda Özgün Çoban ve Gonca Coşkun aşk hikayesinin kahramanlarını canlandırdığı belirtilen açıklamada, "Yaşayan en önemli tiyatro yazarlarından Neil Simon tarafından yazılan bu müzikli oyunun şarkıları tanınmış besteci Marvin Hamlisch tarafından bestelenmiş ve şarkı sözleri Carole Bayer Sager tarafından kaleme alınmıştır. Oyunun ayırt edici özelliklerinden birisi de besteci Marvin Hamlisch ile söz yazarı Carole Bayer Sager arasındaki aşkın gerçek hayattan hikâyesini anlatmasıdır. Diyarbakır Devlet Tiyatrosundaki yorumda ise Özgün Çoban ve Gonca Coşkun bu aşk hikayesinin kahramanlarını canlandırmaktadır" denildi.

AŞK ACIYA DÖNÜŞÜR

Oyunun özeti hakkında bilgi verilen açıklamada, "Genç ve bol ödüllü müzisyen ile yetenekli söz yazarı arasındaki aşk, ajanslarının onları bir albüm hazırlamak üzere bir araya getirmeleri ile başlar. Ancak ilk başlarda heyecan dolu başlayan bu aşk hikâyesi, tıpkı her aşk gibi amansız bir sınava tabi tutulur. Ve bir anda aşk acıya dönüşür ama neyse ki kahramanlarımız için hâlâ bir umut vardır. Çünkü her iki kahramanımız da aslında aşkın ne demek olduğunu, müziğe duydukları aşk sayesinde bilmektedirler. Tıpkı müziğin alçak gönüllüğü ve kabul edilmişliğindeki gibi, kahramanlarımız birbirlerini olduğu gibi kabul etmeye ve dolayısı ile koşulsuz şartsız sevmeye karar verdiğinde, gerçek aşk soğuk bir kış gecesinde, sıcak yüzünü bütün güzelliği ile gösterecektir"

DÜNYA TİYATROLARINDA

" Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar" oyunu 1978 yılında yazıldığı günden bu yana hem Broadway hem de dünya tiyatroları genelinde en sık sergilenmiş oyunlardan biri olduğu belirtilen açıklamada "Oyunun; 1979 Tony Ödülleri'ne En İyi Müzikal, En İyi Müzikal Kitap, En İyi Müzikal Aktörü ve En İyi Müzik Yönetimi dallarında ve 1979 yılı Drama Desk Ödülleri'nde En İyi Müzikal, En İyi Müzikal Kitap, En İyi Müzikal Aktris, En İyi Müzik ve En İyi Işık Tasarımı dallarında ödül adaylıkları bulunmaktadır. Oyun; Outer Critics ve Theatre World ödüllerinin de ayrıca sahibidir"

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar' Diyarbakır'da Sahneleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement