Bakan Babacan, Ayakkabı Moda Fuarını Açtı - Son Dakika
Güncel

Bakan Babacan, Ayakkabı Moda Fuarını Açtı

Bakan Babacan, Ayakkabı Moda Fuarını Açtı

Ali Babacan "AB'nin iç pazarının bundan sonraki dönemde nasıl bir seyir izleyeceğini kestirmek çok kolay değil. "'Türk Malıdır' etiketi artık çevre ülkelerde rağbet ve ilgi görüyor

21.04.2011 17:33

*Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan:

"AB'nin iç pazarının bundan sonraki dönemde nasıl bir seyir izleyeceğini kestirmek çok kolay değil. Yumurtanın hepsini bir sepete koymayacaksın, ülkeleri çeşitlendireceksin, ürünleri çeşitlendireceksin"

"'Türk Malıdır' etiketi artık çevre ülkelerde rağbet ve ilgi görüyor. Türk malı ne demek, kalite olarak çok daha iyi, fiyat olarak da İtalya'ya, başka yerlere göre oldukça avantajlı demek"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CNR Expo'da düzenlenen 45. AYMOD 6. Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "Dünya önümüzdeki dönemde inişli çıkışlı bir tablo bize gösteriyor. Bölgemizde neler olacağını bu günden kestirmek son derece zor. AB'nin iç pazarının bundan sonraki dönemde nasıl bir seyir izleyeceğini kestirmek çok kolay değil. Dolayısıyla burada dedelerimizin öğrettiği bir formül var; yumurtanın hepsini bir sepete koymayacaksın, ülkeleri çeşitlendireceksin, ürünleri çeşitlendireceksin" diye konuştu.

"ARTIK 'TÜRK MALIDIR" ETİKETİ İLGİ GÖRÜYOR"

"Türk malıdır" etiketinin çevre ülkelerde rağbet ve ilgi gördüğünü dile getiren Babacan, "Bu niye ilgi görüyor diye düşündüğümüzde, 'Çin malı değildir, Türk malıdır' diyor. Türk malı ne demek, kalite olarak çok daha iyi, fiyat olarak da İtalya'ya, başka yerlere göre oldukça avantajlı demek. Bizim bir yandan bu kaliteyi korumamız, yükseltmemiz, hep iyi mala yönelmemiz çok büyük önem taşıyor. Ucuz malla rekabet, katma değeri zaten olmayan malla rekabet hem enerjimizi boşuna tüketmemize yol açar, hem de uzun vadede sürdürülebilir, arkası gelir bir strateji olarak görmüyorum" dedi.

"MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK, RAHAT AYAKKABI TERCİH EDİYORUM"

Konuşmasının ardından kurdele kesimi ile fuarın açılışını gerçekleştiren Babacan, fuardaki stantları dolaşarak, ürünler hakkında bilgi aldı. Babacan, Cevat Usta adıyla tanınan İsmail Cevat Görgün tarafından Zeki Müren ve Sophia Loren'e yapılan ayakkabıların da aralarında yer aldığı İstanbul Ayakkabıcılar Odası'nın sergisini gezerken bir gazetecinin "Çok hareketli yaşamınız var, ne tür ayakkabılartercih ediyorsunuz?" sorusuna, "Duruma göre, ortama göre farklı ayakkabılar gerekiyor. Ben mümkün olduğunca çok rahat ayakkabıyı tercih ediyorum. Ancak katıldığımız ortamlar ve toplantılar gereği maalesef biraz daha rahatsızlık oranı yüksek olan ayakkabılar giymek zorunda da kalıyoruz" diye cevap verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Babacan, Ayakkabı Moda Fuarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement