Balkonuna konan doğanı elleriyle besleyip doğaya saldı - Son Dakika
Güncel

Balkonuna konan doğanı elleriyle besleyip doğaya saldı

Balkonuna konan doğanı elleriyle besleyip doğaya saldı

Balkonuna konan doğanı elleriyle besleyip doğaya saldıORDU'nun Ünye ilçesinde Halil Şentepe (26), evinin balkonuna konan bitkin haldeki doğangiller familyasından Delice Doğan kuşunu elleriyle besleyip, doğal yaşamına saldı.

12.10.2020 11:42  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkonuna konan doğanı elleriyle besleyip doğaya saldı

ORDU'nun Ünye ilçesinde Halil Şentepe (26), evinin balkonuna konan bitkin haldeki doğangiller familyasından Delice Doğan kuşunu elleriyle besleyip, doğal yaşamına saldı. Şentepe'nin beslediği kuşa yiyecek verip, şırınga yardımıyla su içirme anları da kameraya yansıdı.

İlçeye bağlı Gölevi Mahallesi'nde yaşayan Halil Şentepe, dün sabah saatlerinde evinin balkonundan gelen kuş sesiyle uyandı. Balkona giden Şentepe, kuşun bitkin olduğunu görünce ALO 177'yi arayarak Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) yetkililerine haber verdi. Eve gelen DKMP Ünye Şefi Saygın Yıldırım, nesli tükenmekte olan doğangiller familyasından Delice Doğan olduğu anlaşılan kuşun, aç ve susuz kaldığını tespit etti. Bunun üzerine Halil Şentepe, herhangi bir yarası olmadığı sadece aç kaldığı için bitkin düştüğü belirlenen kuşu eliyle besledi. Şentepe'nin kuşa yiyecek verip, şırınga yardımıyla su içirme anları da cep telefonu kamerasınca kayda alındı. Beslenmesinin ardından halk arasında 'Ağaç Doğan'ı olarak da bilinen kuş, balkondan doğaya salındı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balkonuna konan doğanı elleriyle besleyip doğaya saldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement