Balpınar Gölü'nde Balık Bırakmanın Kirliliğe Yol Açtığı İddia Edildi - Son Dakika
Güncel

Balpınar Gölü'nde Balık Bırakmanın Kirliliğe Yol Açtığı İddia Edildi

Balpınar Gölü\'nde Balık Bırakmanın Kirliliğe Yol Açtığı İddia Edildi

Bingöl'de bulunan Balpınar Gölü'ne vatandaşlar tarafından bırakılan balıkların gölde kirliliğe neden olduğu iddia edildi. Bingöl Sürdürülebilir Kalkınma, Çevre, Gençlik ve Sivil Toplumu Geliştirme Derneği (BİNÇEVDER) Başkanı Cuma Karaaslan, yapılan açıklamada, göle izinsiz olarak bırakılan balıkların göl suyunun bulanıklaşmasına ve kirlenmesine sebep olduğunu belirtti. Karaaslan, balıkların derhal gölden alınması ve konunun Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ele alınması gerektiğini ifade etti.

03.10.2023 17:13

Bingöl'de 2 bin 200 rakımlı dağların arasında bulunan Balpınar Gölü'ne vatandaşlar tarafından bırakılan balıkların kirliliğe yol açtığı iddia edildi.

Bingöl Sürdürülebilir Kalkınma, Çevre, Gençlik ve Sivil Toplumu Geliştirme Derneği (BİNÇEVDER) Başkanı Cuma Karaaslan, bir grup gönüllü ile merkeze bağlı Balpınar köyünün yakınındaki yer altı sularından oluşan Balpınar Gölü'nde gazetecilere açıklama yaptı.

Karaaslan, açıklamada, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden izin alınmadan Balpınar Gölü'ne kimliği belirlenmeyen kişiler tarafından yavru balıklar bırakıldığını, bunun da yapısının balık yetiştiriciliğine uygun olmayan gölde kirliliğe neden olduğunu söyledi.

Karaaslan, şöyle konuştu:

"Buraya balıklar bırakılmış, sonra da gelip topluyorlarmış. Balıkların bırakılması sonucu gölün suyu bulanıklaşmış. Balığın ürettiği atık olduğu gibi gölde kalıyor. Yapılacak tek şey bu balıkların buradan alınması. Tabi alınma yöntemleri konusunda tereddütlerimiz olduğu için biz bu işe Tarım ve Orman Müdürlüğünün el atmasını istiyoruz. Bu doğal alanlarda balıkçılık yapılamaz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balpınar Gölü'nde Balık Bırakmanın Kirliliğe Yol Açtığı İddia Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement