Bardaki Çifte Cinayetin Sanığına 2 Kez Müebbet - Son Dakika
Güncel

Bardaki Çifte Cinayetin Sanığına 2 Kez Müebbet

Bardaki Çifte Cinayetin Sanığına 2 Kez Müebbet

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, geçen yıl Aralık ayında, barda çıkan kavgada tabancayla 1'i kadın 2 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaraladığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 56 yaşındaki İsmail Aktürk, iki kez ömür boyu ve 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

16.10.2014 11:56

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde, geçen yıl Aralık ayında, barda çıkan kavgada tabancayla 1'i kadın 2 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi de yaraladığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 56 yaşındaki İsmail Aktürk, iki kez ömür boyu ve 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mudanya'nın o dönem Belediye Başkanı olan Ak Partili Hasan Aktürk'ün yeğeni marangoz İsmail Aktürk, gittiği barda garsonluk yapan ve masasına oturan 46 yaşındaki Emine Bekereci ile sohbet etmeye başladı. Aktürk, Bekereci'nin daha sonra yan masada oturan tekel bayii işleten 25 yaşındaki Bülent Öztaş ve arkadaşlarının yanına gitmesine sinirlendi. Çıkan kavga sırasında Aktürk, tabancasını çekip rastgele ateş etti. Kurşunların isabet ettiği Emine Bekereci, Bülent Öztaş ile birlikte oturduğu 61 yaşındaki Cevat Gündoğdu ve 32 yaşındaki Kamil Kılıç yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Bülent Öztaş ile Emine Bekereci öldü, diğer 2 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Tutuklanan İsmail Aktürk Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. 'Kasten iki kişiyi öldürmek' ve 'adam öldürmeye tam teşebbüs' suçlarından yargılanan İsmail Aktürk, ilk duruşmada yaptığı savunmasında, olay günü barda alkol aldığını bildirerek, "Bir ara rakı bardağım devrildi. Daha sonra yanıma gelen bir genç bana 'Adam gibi otur' diyerek hakaret etti. Ben de 'Sen kim oluyorsun, buranın sahibi misin?' diye sordum. Yanımdan ayrılıp, bir başka masaya oturdu. Burada yanındaki kadına da beni gösterip gülüyordu. Neden güldüklerini sordum. Bunu üzerine o kişi, masadan kalkarak bana saldırdı. Yanımda taşıdığım tabancamı çıkartarak kendimi savunmak için bir el ateş ettim. Garsonlar bana müdahale edince, elimdeki tabanca ateş aldı. Bu sırada da istemediğim halde diğer kişiler de vurulmuş. Amacım kesinlikle kimseyi öldürmek değildi. Çok pişmanım" dedi.

İsmail Aktürk, karar duruşmasında da yine pişmanlık duygularını dile getirdi.

Öldürülen Bülent Öztaş'ın babası ve annesi, sanığın en ağır biçimde cezalandırılmasını istedi. Aynı olay sırasında yaralanan C.G. da sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık İsmail Aktürk'ü Bülent Öztaş ve Emine Bekereci'yi öldürmekten iki kez ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca sanık hakkında C.G.'ye yönelik öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl, K.K.'yi yaralamaktansa 12 yıl hapse mahkum etti. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bardaki Çifte Cinayetin Sanığına 2 Kez Müebbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement