Bartın Eski Valisinden İddialara Yanıt - Son Dakika
Güncel

Bartın Eski Valisinden İddialara Yanıt

Bartın Eski Valisinden İddialara Yanıt

Bartın eski Valisi Bülent Savur ve İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, bir internet sitesinde haklarında çıkan iddialara cevap verdi.

11.06.2013 22:00

Bartın eski Valisi Bülent Savur ve İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış, bir internet sitesinde haklarında çıkan iddialara cevap verdi. Vali Bülent Savur, "Bartın'da görev yaptığım süre içerisinde geri gönderdiğim hiçbir meclis kararı yoktur" derken, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kayış ise, "İl Özel İdare tarihinde böyle bir olay yaşanmamıştır" diye konuştu.

Merkez Valisi Bülent Savur yaptığı açıklamada, Bartın'da görev yaptığı süre içerisinde geri gönderdiği hiçbir meclis kararı olmadığını belirterek, haber niteliğinden ziyade belirli bir maksada yönelik, yoruma dayalı haberin gerçekleri yansıtmadığını, şahsını ve temsil ettiği Bartın Valiliği makamını küçültücü ve aşağılayıcı nitelikte olduğunu kaydetti. Savur, "Bartın İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın İbrahim Kayış ile aramızda hiçbir zaman yaşanmamış hayali bir diyaloga dayandırılmaya çalışıldığını, hukukun ve gerçeklerin çarpıtılmaya çalışılarak, kamuoyunun yanlış yönlendirilme gayretlerinin izlerini açıkça taşıdığını, bu ve saklı tuttuğum nedenlerden dolayı hakkınızda Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağımı, diğer yandan her türlü tazminat haklarımın da saklı tuttuğumu bildiririm. Bu hususların aziz Bartın kamuoyunca bilinmesini, kısa sürede olsa hizmet verme onurunu yaşadığım aziz halkımıza saygı ile duyururum" dedi.

Genel Sekreter İbrahim Kayış ise, iddialarla ilgili, "İl Özel İdare tarihinde böyle bir olay yaşanmamıştır. Hiçbir zaman İl Genel Meclisi'nde alınan kararlar Valimizin önüne giderek geri dönmemiştir. Yazılanlar asılsızdır" açıklamasını yaptı.

Haber sitesinin haberinde, "Alınmış kararların Bartın eski Valisi İsa Küçük ve Bülent Savur'un görev yaptığı dönemde özellikle son 3 aydır İl Genel Meclisi toplantılarına çok nadir katılan, hatta katılmayan İl Özel İdare Genel Sekreteri Kayış'ın Vali Savur'a verdiği bilgiler üzerine meclis kararlarının tekrar meclise gönderilerek değişikliğe uğradığı şeklinde"

iddialara yer verilmişti. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bartın Eski Valisinden İddialara Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement