Başbakan Yardımcısı İşler, Karadağ'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler, Karadağ'da

Başbakan Yardımcısı İşler, Karadağ\'da

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Karadağ'daki temaslarının son gününde, başkent Podgoritsa yakınlarındaki Mehmed Fatih Medresesini ziyaret etti.

31.05.2014 14:33

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Karadağ'daki temaslarının son gününde, başkent Podgoritsa yakınlarındaki Mehmed Fatih Medresesi'ni ziyaret etti.

Burada Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç ve medrese yetkilileri tarafından karşılanan İşler, Feyziç ve medrese yetkilileri ile kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

İşler, daha sonra Fatih Sultan Mehmed döneminde inşa ettirilen ancak İkinci Dünya Savaşı döneminde tamamen yıkılan, ardından 2010 yılında inşaatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından tamamlanarak yeniden hizmete açılan Tuzi kasabasındaki Nizam Camisi ve Şehitliğini ziyaret etti.

İşler, burada yaptığı açıklamada, 1907 yılında, Osmanlı'nın son dönemlerinde caminin yeniden inşası için bir mektubun gönderildiğini ancak zorlu savaş dönemleri söz konusu olduğundan bunun gerçekleştirilemediğini kaydetti.

Son kez 1931 yılı bir Kadir Gecesi'nde Müslümanlar'ın burada bir araya geldiğini ifade eden İşler, daha sonra caminin yıkılmaya terk edildiğini söyledi.

İşler, şunları kaydetti.

"Çok şükür, Türkiye tarafından 2010 yılında, cami yeniden inşa edilerek ibadete açılıyor. Gördüğünüz gibi çok güzel bir inşaat olmuş. Şu an içerisinde bulunduğumuz bir şehitlik de var. Mezar taşlarını görüyorsunuz etrafta. Ecdadın mezarlarını ve şehitliği de ziyaret etmiş olduk. Burada, Tuzi halkı tarafından büyük bir sempati ve coşkuyla karşılandık."

Başbakan Yardımcısı İşler, Karadağ'daki üç günlük temasları kapsamında, Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç, Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç ve İslam Birliği Başkanı Rıfat Fezyiç ile görüştü. İşler ayrıca, Bar şehrindeki Selimiye Camisi ve İslam Kültür Merkezinin açılış törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı İşler'e, Karadağ'daki temaslarında, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, TBMM milletvekilleri Şirin Ünal ve Faik Tunay da eşlik etti. - Karadağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler, Karadağ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement