Başkan Çiftçi STK'larla buluştu - Son Dakika
Güncel

Başkan Çiftçi STK'larla buluştu

Başkan Çiftçi STK\'larla buluştu

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

09.02.2015 11:41

Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçe Belediye Başkanı, sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek ilçe sorunları hakkında fikir alış verişinde bulundu.

Karaköprü Belediyesinin ev sahipliğinde, belediye kültür merkezi toplantı salonunda düzenlenen istişare toplantısında; Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Eda Çakmaklı, Karaköprü Belediye Meclis üyeleri, STK başkanları, dernek üyeleri ve çok sayıda esnaf katıldı.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi kahvaltıda yaptığı konuşmada, STK başkanlarını, esnaf grubunu ve meslek odalarını misafir etmenin kendileri için şeref ve mutluluk olduğunu belirtti. ,
Bu tür toplantıları her ay gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çiftçi, "Karaköprü Belediyesi Kurumsal olarak hemen hemen her ay sivil toplum örgütleri, esnaf grupları dernekler ve Sivil İnisiyatif ile toplantılar gerçekleştiriyor. Biz birlikte yönetime inanıyoruz. Her kesimin bakış açısı bizim için çok önemlidir. Hiç aklımızda olmayan bazı sorunlar bu tür istişare toplantılarında çözüme kavuşuyor. Planlayacağımız hizmetler, programlar ve projeler anlamında bu istişare toplantıları çok önem arz ediyor. Ortak bir beyin, ortak bir yönetim anlayışı oluyor. Allah'ın izni ile de bu tür toplantılara devam edeceğiz" dedi.

'ORTAK BİR YEREL YÖNETİM ANLAYIŞI'

Şanlıurfa'nın değiştiğinin altını çizen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'mız gerçekten değişti. Belediye Başkanlığı ve yerel yönetim anlamında bir takım değişimlere uğradı. Büyükşehir statüsü ile birlikte 3 merkez ilçemiz kuruldu. Toplamda 13 ilçemiz büyükşehir kapsamına alındı. Büyükşehir statüsü ortak bir yönetim ortak bir yerel yönetim anlayışı, projeleri ortak çözebilme, sorunları ortak çözebilme, şehrin tamamını karşılama sistemidir" diye konuştu.Halkın verdiği sorumluluğu yerine getirmek için çalıştıklarını aktaran Başkan Çiftçi şunları söyledi: "Karaköprü'nun son nüfusu açıklandı. 115 bin 733 oldu. Kilometre kare bakımında da bin 142 m2 toplam 99 mahalleden oluşuyor. Büyük ölçekli Şanlıurfa'ya baktığımızda, coğrafyasının çok geniş olduğunu, halkın beklentisinin çok yüksek olduğu bir konumda… Halkımız çözüm istiyor. Vatandaşlarımız, halkımız bize bir sorumluluk vermiş ise biz gece gündüz demeden muhakkak bunun altından kalkacağız. En iyi hizmeti onlara götüreceğiz. Kırsaldaki köyler bize nasıl mahalle olarak bağlanmışsa bunu his etmesi gerekiyor"

Şanlıurfa'nın artık birlik ve beraberliğin çizgisine girdiğini belirten Başkan Çiftçi, Şanlıurfa'nın güç birliği yaptığını, sivil toplum örgütleri, esnaf grupları, meslek odaları, siyaset kurumu ve yerel yönetimler kurumu işbirliği içerisinde çalıştığını sözlerine ekledi. Başkan Çiftçi'nin konuşmalarının ardından istişare toplantısı soru cevap şeklinde son buldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Başkan Çiftçi STK'larla buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement