Başkan İftarda Dostluk ve Barış Çağrısı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Başkan İftarda Dostluk ve Barış Çağrısı Yaptı

Başkan İftarda Dostluk ve Barış Çağrısı Yaptı

Çatalca İzzettin Mahallesi'nde yıllardır süregelen iftar geleneğine Çatalca Belediyesi bu yıl da ortak oldu.

30.07.2013 15:45

Çatalca Belediyesi tarafından İzzettin Mahallesi'nde iftar yemeği düzenlendi. İzzettin Mahallesi Camii bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan ve yönetim kurulu üyeleri, İzzettin Mahallesi Muhtarı Seyit Ali Aksoy, Kırım Türkleri Yardımlaşma Derneği Çatalca Şubesi Başkanı Erol Taylan, Belediye Meclis Üyeleri, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Metin Sezer, Erhan Güzel ve İzzettin Mahallesi sakinleri katıldı.

İzzettin Mahallesi'nde ekonomik durumu iyi olan vatandaşların düzenlediği, imece usulüyle hazırlanan iftar yemeklerine Çatalca Belediyesi de destek veriyor. İzzetin Mahallesi'nde Çatalca Belediyesi tarafından verilen iftar öncesi Başkan Cem Kara vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Cem Kara'nın masaları ziyaret etmesinin ardından iftar yemeğine geçildi. Akşam ezanının okunması ile birlikte oruçlar hep birlikte açıldı. Oruçların açılmasının ardından İzzettin Mahalle Muhtarı Seyit Ali Aksoy bir konuşma yaptı. Muhtar Aksoy konuşmasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya ve Çatalca Belediyesi personeline teşekkür etti.

İLÇENİN HER KÖŞESİNDE İFTAR VAR

Muhtar Seyit Ali Aksoy'un ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara; "Mübarek bir ay içerisindeyiz. Ramazanın bütün güzelliğini ilçemizin her köşesinde yaşıyoruz. İlçemizin değişik noktalarında iftarlar var. Bu ilçe insanımızın güzelliğidir." dedi.

BU DÜNYA ÜZERİNDE KARDEŞÇE YAŞAYABİLİRİZ

Ramazan ayının herkese barış getirmesini temenni eden Başkan Cem Kara; "Bu Ramazan ayında herkese mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum. Sadece İzzetin'de, Çatalca'da yaşayan insanlar değil, bütün dünyadaki insanlara diliyorum. Artık haberlerde kan, gözyaşı, patlama görmek istemiyoruz. Bu dünya hepimize yeter. Hepimiz bu dünya üzerinde kardeşçe ve birbirimize eziyet etmeden yaşayabiliriz." diyerek, Çatalca'daki dostluk ve barışı şu cümlelerle özetledi: "Çatalca mahalle ve köyleriyle bu dostluk ve kardeşliğin en güzel örneklerini veriyor. Anadolu'dan, Trakya'dan, kuzeyden güneyden, doğudan ve batıdan gelen insanlarımız aynı sofrayı aynı ekmeği bölüşüyoruz. Sevinçli günlerimizde halaylar çekiyoruz. Hüzünlü günlerde gözyaşımızı acımızı kederimizi paylaşıyoruz." dedi.

RAMAZAN AYI BİRLİKTELİK, DOSTLUK, KARDEŞİLİK BARIŞTIR

İzzettin Mahallesi'ndeki iftar yemeğinin pişirilmesinden, dağıtımına kadar sarf edilen bütün emeğin Çatalca Belediyesi personeline ait olduğunu sözlerine ekleyerek konuşmasını sonlandıran Başkan Cem Kara, "Ramazan ayı da bu birlikteliğin bu kardeşliğin bu dostluğun en yüksek noktaya ulaştığı aylardan bir tanesidir. Her yıl birkaç kez iftarlarda bir araya geliyoruz. İmkanı olan büyüklerimiz İzzettin Mahallemizde iftar yemekleri düzenliyorlar. Biz de belediye olarak bu akşam sizlerle beraberiz. Burada hazırlamaya çalıştığımız sofrada sadece belediye personelinin emeği var. Biz arzu ediyoruz ki bu birlikteliğe sevgimizi de katalım. İftarımıza katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından iftar yemeğinin sona ermesi ile birlikte Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara İzzettin köy kahvehanesine geçerek burada vatandaşlarla beraber sohbet etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan İftarda Dostluk ve Barış Çağrısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement