Dora :Ortaöğretim Geçiş Sınavı'nda Mağduriyet Giderilmeli - Son Dakika
Güncel

Dora :Ortaöğretim Geçiş Sınavı'nda Mağduriyet Giderilmeli

Dora :Ortaöğretim Geçiş Sınavı\'nda Mağduriyet Giderilmeli

BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda din dersinden muaf olanların mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

28.02.2014 14:54  Güncelleme: 10:09

Dora, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, din dersinden muaf olan azınlık okullarındaki öğrencilere geçen kasım ayında yapılan Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda bu dersten sorular sorulduğunu ve hak kaybına neden olunduğunu söyledi.

Sınavın ikincisinin Nisan ayında yapılacağını anlatan Dora, uygulamanın devam etmesi halinde öğrencilerin 30-35 puan kayba uğrayacağını ifade etti.

Din dersinden muaf olanlara negatif ayrımcılık yapılmasının, öğrencilerde dışlanmışlık ve haksızlık gibi olumsuz psikolojik etkileri olacağını dile getiren Dora, "Den dersinden muaf öğrenciler adeta cezalandırılmak istenmektedir. Hiçbirimiz geleceğimiz olan çocuklarımızın, inançları yüzünden avantajlı ya da dezavantajlı hale getirilmesine sessiz kalamayız" diye konuştu.

Dora, bu haksızlığın devlete olan güvensizliği artırmaktan başka işe yaramayacağını savunarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın din dersinden muaf olan öğrencilerin mağduriyetini gidermesi gerektiğini belirtti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dora :Ortaöğretim Geçiş Sınavı'nda Mağduriyet Giderilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement