Bebek Doğdu, Su Faturası Muhtarlığa - Son Dakika
Güncel

Bebek Doğdu, Su Faturası Muhtarlığa

Bebek Doğdu, Su Faturası Muhtarlığa

Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi'ne bağlı Tozaklı Köyü'nün Muhtarı Ali İnan, köy göç verip nüfus 804'ten 768'e düşünce 'Bir çocuk yap bir yıl su bedava olsun' projesini hayata geçirdi.

19.11.2013 15:16

Kırklareli'nin Pınarhisar İlçesi'ne bağlı Tozaklı Köyü'nün Muhtarı Ali İnan, köy göç verip nüfus 804'ten 768'e düşünce 'Bir çocuk yap bir yıl su bedava olsun' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Erdinç-Selvinaz Çelik çiftinin kız bebekleri Ayşem dünyaya geldiği için, muhtar İnan çiftin 1 yıllık su faturasını ödeyecek. Pınarhisar İlçesi'ne 8 kilometre uzaklıkta bulunan Tozaklı Köyü'nün geçen yıl 804 olan nüfusu ölüm, göç ve çalışmak için ayrılanlarla 768'e düştü. Orta yaşlıların yoğun olduğu köyde nüfus azalınca, Muhtar Ali İnan, azaları ile birlikte geçtiğimiz 1 Eylül tarihinden itibaren 'Bir çocuk yap, bir yıl su bedava olsun' projesini hayata geçirdi. AYŞEM BEBEK DOĞDU

1 çocuk sahibi çiftçi 39 yaşındaki Erdinç Çelik ve 33 yaşındaki Selvinaz Çelik'in ikinci çocukları Ayşem, geçtiğimiz 14 Ekim'de dünyaya geldi. Ayşem bebek dünyaya gelince projeden ilk olarak Çelik ailesi yararlanmaya başladı.

Köy nüfusunun düşmesi nedeniyle böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten köy muhtarı Ali İnan, 'Nasip kısmetlerinde bu varmış. Doğum gerçekleşti. Bizde sözümüzü tutuyoruz. Biz suyunu, huyunu da anne ve babasının vermesi dileğiyle bütün genç çiftler bu projeyi başlatmıştık. Köyümüzde bu projenin ardından ilk doğan bebek Çelik çiftinin kızları Ayşem oldu. Proje, ben muhtar olduğum süre içinde devam edecek. Ailemiz gelen faturasını bize verecek, ödemesini 1 yıl boyunca biz gerçekleştireceğiz dedi. Kızlarının dünyaya gelmesinden dolayı mutlu olduklarını Selvinaz Çelik, 'Suyumuz bedava oldu diye ben kesinlikle israf etmiyorum. Su bedava oldu diye bol bol harcamam. Kampanya dahilinde suyun bedava olması güzel. Küçük bir kampanya ama nüfus için ne kadar katkısı olur bilemem. Muhtarlığımıza verdiği destekten dolayı teşekkür ederim dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bebek Doğdu, Su Faturası Muhtarlığa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement