Benin'de Bazı Medya Kuruluşlarına Yayın Yasağı - Son Dakika
Güncel

Benin'de Bazı Medya Kuruluşlarına Yayın Yasağı

Benin\'de Bazı Medya Kuruluşlarına Yayın Yasağı

Benin Medya Çalışanları Birliği (UPMB) Başkanı Franck Kpocheme, ülkede çok sayıda televizyon kanalına gerekçe sunulmadan yayın yasağı getirildiğini belirtti.

25.01.2017 16:21

Benin Medya Çalışanları Birliği (UPMB) Başkanı Franck Kpocheme, ülkede çok sayıda televizyon kanalına gerekçe sunulmadan yayın yasağı getirildiğini belirtti.

Kpocheme, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Benin'de son bir ayda sebep gösterilmeksizin yedi televizyon kanalının yayınlarının durdurulduğunu ifade ederek "Ülkedeki basın özgürlüğü kesintisiz sürmeli." dedi.

Sektör çalışanlarının bu durumu protesto amacıyla 15 gündür oturma eylemi yaptığını ancak hükümet yetkililerin kararından vazgeçmediğini söyleyen Kpocheme, ülkedeki demokratik değerler sayesinde Beninli gazetecilerin ifade özgürlüğüne sahip olduğunu ancak bu imajın son dönemde bozulduğunu savundu.

Benin Basın Yönetmeliği Kuruluşu (HAAC) Başkanı Adam Boni Tessi'nin, 18 Ocak'ta medya mensuplarınca düzenlenen oturma eylemini engellemeleri için güvenlik güçlerine talimat verdiğini öne süren Kpocheme, " Hükümet, bizi görmezden gelmeye devam ederse tüm medya kuruluşlarına yayınlarına ara vermeleri çağrısında bulunacağız." ifadesini kullandı.

Boni Tessi ise devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, tepkilere değinerek yayın yasağı verilen medya kuruluşlarının HAAC ile anlaşma imzalamadıklarını ve bu nedenle yasak kararı alındığını bildirdi.

"Tüm medya mensupları birlik içinde olmalı"

La Nouvelle Tribune adlı gazetenin Editörü Marcel Zounmenou da yayın yasağının, Benin'e yakışmayan bir adım olduğunu söyledi. Zounmenou, "Tüm medya mensupları birlik içinde olmalı." dedi.

Öte yandan muhalefetteki Halkın Kurtuluşu Partisi (PLP) Genel Başkanı Leonce Houngbadji, basının ifade özgürlüğünün kısıtlandığı gerekçesiyle açlık grevi başlatmış, Notre Voix adlı gazete yetkilileri de bir hafta boyunca faaliyetlerine ara vereceklerini duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Benin'de Bazı Medya Kuruluşlarına Yayın Yasağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement