Binlerce Kadın 418 ton zayıfladı - Son Dakika
Güncel

Binlerce Kadın 418 ton zayıfladı

Binlerce Kadın 418 ton zayıfladı

10. kuruluş yılını kutlayan kadınların spor merkezi b-fit, 400.000'i aşkın kadın üyeye ulaşarak bugüne kadar üyelerini 418 ton zayıflatmayı başardı.

22.08.2016 14:48  Güncelleme: 14:49

6 milyon 707 bin saat spor yapan b-fit üyeleri, 10 yılda 5 milyon 630 bin santim inceldi.

Kuruluşundan bugüne ülke genelinde franchise sistemiyle hızla yaygınlaşarak büyüyen kadınların spor ve yaşam merkezi b-fit, 2016 yılında 10. kuruluş yılını kutluyor. Türkiye genelinde 51 şehirde yer alan 200 b-fit merkezi, 250 girişimci kadın tarafından yönetiliyor ve 550 kadına istihdam sağlıyor. 10 yılda Türkiye'nin 8. büyük franchise markası konumuna yükselme başarısını gösteren b-fit, sadece kadınlara girişimci olma fırsatı sunuyor ve halihazırda 400 bin aktif kadın üyeye düzenli spor yapma imkanı sağlıyor. b-fit, Türkiye'nin ilk sosyal girişimi olarak 10 yılda büyük bir başarıya imza atmış bulunuyor.

Kadınlar 418 tonluk yükten kurtuldu

10. kuruluş yılında 10 yıllık dönemi değerlendiren b-fit yetkilileri, b-fit merkezlerinde kadınların 6 milyon 707 bin 605 saat spor yaptığını ve bedenlerin 5 milyon 630 bin 45 santim inceldiğini vurguluyorlar. b-fit yetkilileri, merkezlerde spor yapan kadınların 418.000 kilo hafifleyerek fit bedene kavuştuklarının altını çiziyorlar.

b-fit merkezlerinin sadece spor olmadığına dikkat çeken yetkililer, merkezlerde sadece 30 dakikalık istasyon sistemiyle her yaş ve gelir grubundan kadının bir arada spor yaptığını, sosyalleştiğini ve eğlendiğini belirterek, üyelerin yıl boyunca gezi, piknik gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini de kaydediyorlar.

Kadın girişimcilere küresel rol modeli

b-fit'in kurucusu Bedriye Hülya, Endeavor, Ashoka, Sabancı Vakfı,  Schwap Vakfı, Capital, Kagider, Garanti Bankası gibi birçok  organizasyondan aldığı ödüllerle Türkiye'nin en çok ödüle sahip kadın sosyal girişimcilerin başında geliyor. Çocukluk hayali olan psikoloji eğitimi için  ABD'ye gittiğinde Türkiye'de iş hayatında kadın olarak yaşadığı zorlukları fark eden Hülya, kadının yerini güçlendirmek amacıyla sporu ve girişimciliği birleştirerek b-fit'i kurdu ve 10 yılda büyük bir başarıya ulaştı. Halen kadın girişimciliği ve spor üzerine yeni projeler geliştirdiğini belirten Hülya, yaptığı işin 'kadınlara dounmak' olduğunu, kadınlara dokunmanın topluma dokunmak olduğunun altını çiziyor.

Kadınların ekonomik ve sosyal gücüne destek

Her yaştan ve gelir grubundan kadının daha sağlıklı yaşaması için hizmet veren b-fit, Türkiye'nin her yerinde standart hizmet kalitesini en ekonomik şartlarda sunuyor ve tüm giderler minimum düzeyde tutuluyor. b-fit sisteminde, spor ve yaşam aktiviteleri için geniş bir alana gerek olmadığı için kira gideri de düşük seviyede kalıyor.

Kadın girişimciliğini desteklemek ve kadınlara istihdam yaratmak yoluyla kadının ekonomik ve sosyal hayattaki gücünü artırmayı hedefleyen b-fit, bu nedenle sadece kadın girişimcilere franchising veriyor. Kadınların sahip olduğu işletmelerde kadın üyelerin daha rahat hareket edebilmeleri nedeniyle b-fit spor merkezleri çok daha fazla sayıda kadının katılımını sağlamayı da başarıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Binlerce Kadın 418 ton zayıfladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement