Bitlis Eren Üniversitesi'nde Bilim Kongresi Başladı - Son Dakika
Güncel

Bitlis Eren Üniversitesi'nde Bilim Kongresi Başladı

Bitlis Eren Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Iğdır Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen '7. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi' açılış programıyla başladı. Kongrede konuşan Vali Erol Karaömeroğlu, bilgi çağındaki ülkelerin, ürettiği bilgi, geliştirdiği teknoloji ve gerçekleştirdiği yenilikler ölçüsünde dünyada söz sahibi olacağını ifade etti. Kongreye, Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Alma, öğretim üyeleri, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Kongrede ayrıca İsrail saldırıları da kınandı.

20.10.2023 12:32  Güncelleme: 16:52

BİTLİS Eren Üniversitesi'nin (BEÜ) ev sahipliğinde, Iğdır Üniversitesii ile ortaklaşa düzenlenen ve 3 gün sürecek olan '7. Uluslararası Bilimler Işığında Yaratılış Kongresi' açılış programı ile başladı. Kogrede konuşan Vali Erol Karaömeroğlu, bilgi çağındaki ülkelerin, ürettiği bilgi, geliştirdiği teknoloji ve gerçekleştirdiği yenilikler ölçüsünde dünyada söz sahibi olacağını ifade etti.

BEÜ'nün Rahva yerleşkesindeki merkezi konferans salonunda düzenlenen kongreye Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Idır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Alma, yurtiçi ve yurt dışındaki farklı üniversitelerden öğretim üyeleri, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kongrede konuşan Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, böyle bir kongrenin kentte düzenlenmesinin önemli olduğunu belirterek, Ülkemizin de içinde olduğu İslam alemi, insanlığın kadim birikimiyle yüzleşmekten çekinmemiş ve Roma, Fars, Hint vb. ilim havzalarıyla karşılaşmaktan kaçınmamışlardır. Büyük bir özgüven ve hakikat bilinciyle diğer kültürlerin meydan okumalarının üstesinden gelmeyi başarmışlardır. Din, matematik, tıp, felsefe, fizik, astronomi gibi ilmin bütün dallarında büyük bir müktesebat oluşturmuşlar, binlerce eser telif etmişler ve buluşlar gerçekleştirmişlerdir. İlmi, sosyal gerçekliklerden koparmadan, hayatın içinde ve çağının meselelerini dikkate alan bir yaklaşımla ele almışlar, bilgiyi güç devşirmek için değil, insanlığın huzuru için kullanmışlardır.dedi.

'İSRAİL SALDIRILARINI KINADI'

Vali Karaömeroğlu, bilgi çağında bir ülkelerin, ürettiği bilgi, geliştirdiği teknoloji ve gerçekleştirdiği yenilikler ölçüsünde dünyada söz sahibi olacağını ifade ederek,?Tüm bunların ana kaynağı insandır ve insanın eğitimidir. Kalifiye insan kaynağının yetiştirilmesinde de en önemli kurum üniversitedir. Her alanda gösterilecek ihmal veya yapılacak hata, bir ülkenin belirli bir zamanının ve kaynağının heba olmasına neden olur. Ama, hiç bir ihmal veya hata, eğitimde, özellikle de yükseköğretimde yapılacak bir hata veya ihmal kadar etkili değildir. Son günlerde yaşanan İsrail saldırılarını da kınıyorum. diye konuştu.

Bitlis Eren üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise, kongreyi Iğdır Üniversitesi'nin birlikte organize ettiklerini, ilkini Şanlıurfa'da gerçekleştirdikleri kongrelerin bugün 7'ncisine ev sahipliği yaptıklarını belirtti.(DHA)

Bitlis Eren Üniversitesi\'nde Bilim Kongresi Başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis Eren Üniversitesi'nde Bilim Kongresi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement