Bitlis Eren Üniversitesi'nin iş garantili tekstil kursu yoğun ilgi görüyor - Son Dakika
Güncel

Bitlis Eren Üniversitesi'nin iş garantili tekstil kursu yoğun ilgi görüyor

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği'nin (BİTSİAD) girişimleriyle istihdam garantili açılan tekstil kursuna vatandaşlar ilgi gösteriyor.

09.01.2023 11:28  Güncelleme: 14:28

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği'nin (BİTSİAD) girişimleriyle istihdam garantili açılan tekstil kursuna vatandaşlar ilgi gösteriyor.

BEÜ ile BİTSİAD arasından 2022 yılının ekim ayında imzalanan iş garantili tekstil kursu projesi kapsamında 1 Aralık 2022'de tekstil atölyesi kuruldu.

Üniversite yerleşkesindeki atölyeyi ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, kursu tamamlayarak sertifika alan tüm kursiyerlerin Bitlis il genelindeki tekstillerde çalışabileceğini söyledi.

Kursun tamamen iş garantili ve ücretsiz olduğunu ifade eden Elmastaş, şöyle konuştu:

"Bitlis Tekstil Sanayi ve İş Adamları Derneği işbirliğinde yaptığımız iki yıllık iş protokolü kapsamında, üniversitemizde tekstil ile ilgili kursların verildiği bir atölye açtık. Buradaki atölyeye gelerek kurs gören ve daha sonra sertifikasını alan kursiyerler iş garantili olarak Bitlis genelindeki tekstillerde çalışabilecekler. Bu projemizin en büyük özelliği iş garantili olması ve aynı zamanda kursların da ücretsiz olmasıdır. Kurslarımız iki yıl boyunca devam edecek ve her bir kursu 6 haftada tamamlayıp kursiyerlerimizin sertifikasını vereceğiz."

Proje koordinatörü Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BESEM) Müdürü Öğr. Gör. Esra Dursun ise "Kurslarımıza yoğun talep var ve kayıtlarımızı aldık. Hazırlık ve kayıt sonrası ilk kursumuzu 30 kursiyerle başlatdık. Gelen talep üzerine akşam ve haftasonu kurslarımızı da planlıyoruz. Kurslar ve yeni kayıtlar ile ilgili bilgi almak isteyenler üniversitemiz aracılığıyla iletişime geçebilir veya buraya gelip danışabilirler." dedi.

Usta öğreticilerden Emete Öztürk ise kursta öğrencilere dikiş makinesi ve diğer araç gereçlerin kullanımı öğrettiklerini, kesim ve dikim çalışması yaptıklarını belirtti.

Bitlis Eren Üniversitesi\'nin iş garantili tekstil kursu yoğun ilgi görüyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bitlis Eren Üniversitesi'nin iş garantili tekstil kursu yoğun ilgi görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement