Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Doğru, 2014 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Doğru, 2014 Yılını Değerlendirdi

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Doğru, 2014 Yılını Değerlendirdi

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, 2014 yılında yaptıkları çalışmaları, düzenlediği basın toplantısında anlattı.

13.01.2015 17:56  Güncelleme: 17:59

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru 2014 yılında yaptıkları çalışmaları, düzenlediği basın toplantısında anlattı.

Rektörlük toplantı salonunda basın mensupları ile bir araya gelen Rektör Doğru, BEÜ'nün lisans ve önlisans olmak üzere toplamda 7 bin 298 öğrencisi olduğunu bu yıl ilk defa BESYO'ya öğrenci aldıklarını da söyledi. Üniversitenin akademik ve idari personellerinin toplamının 599'a ulaştığını olduğunu söyleyen Rektör Doğru, "Üniversitemizde inşaatlarımız devam ediyor. Bunlarda enstitü binamızın inşaatının yüzde 65'i tamamlandı. Önümüzdeki sezonda tamamlanmasını bekliyoruz. Yine üniversitemiz kampus alanı içinde yer alan 11 bin metrekarelik kapalı otoparkımızın da inşaatı devam ediyor. Yine kampus alanı içinde araçların kış şartlarından korunması için bir hangar yapıldı" diye konuştu.

Üniversite girişine yaptırılan çift başlı kartal heykeli ve buradaki kavşak düzenlemesi için yaklaşık 1 milyon lira harcandığını belirten Rektör Doğru, "Misafirhane inşaatımız da devam ediyor. Yüzde 30'luk oranda tamamlandı. 2016 yılında da bitirilmesi hedefleniyor. Bu binamızda sergi salonumuz da mevcut olacak. Yüksekokul ve Meslek Yüksek Okulları kompleksimiz de devam ediyor. Açık spor tesisi ve atletizm parkuru inşaatımızın da yüzde 30'luk kısmı tamamlandı. Alt yapı, çevre güvenlik sistemleri ile öğrenci laboratuarları işleri ise ihalede yaşanan sıkıntılar nedeniyle başlanamadı. Üniversitemiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında 2 projede protokoller imzaladık. Kalite belgelerimizi aldık. Personellerimiz arasında da kaliteyi yakaladık" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Doğru, 2014 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement