Bizim Kardeşliğimiz Bir İmzadan Daha Çok - Son Dakika
Güncel

Bizim Kardeşliğimiz Bir İmzadan Daha Çok

Bizim Kardeşliğimiz Bir İmzadan Daha Çok

Sarar Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve Genel Müdürü Alaattin Çoban'la bir araya gelen Feldmann, firmayı Frankfurt'ta da bir mağaza açmaya davet etti.

19.09.2018 11:04

Sarar Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve Genel Müdürü Alaattin Çoban'la bir araya gelen Feldmann, firmayı Frankfurt'ta da bir mağaza açmaya davet etti.

BÜYÜKERŞEN'in iki kentin kardeşliğini sadece yaşatmak için değil, daha da geliştirmek için çaba gösterdiğini belirten Feldmann, Türkiye-Almanya arasındaki ilişkilerin düzeyi ne olursa olsun, partnerler arasındaki diyaloğu yerinde sürdürmenin önemli olduğunu söyledi. Eskişehir-Frankfurt arasında 2013'te başlayan kardeşlik sürecinde karşılıklı temas ve ziyaretlerin, kültürel etkinliklerin yüzlerce kişiyi bir araya getirdiğini ifade eden Feldmann şöyle devam etti:

Eti tesislerini de gezen Feldmann, Fabrika Müdürü Ömer Şahin, Üretim Müdürü Aladdin Çoban ve diğer çalışanlarla görüştü.

HER ALANDA KÖPRÜ

"Geçtiğimiz yıllardaki çok yönlü etkinlikler kardeşliğimizin sadece kağıt üzerinde kalmadığını gösteriyor. Bu bir araya gelmelerde oluşan dostluklar, kültürel farklılıkları aşabilmek ve önyargıları karşılıklı anlayışa dönüştürebilmek için en güzel araçlardır."

Frankfurt'la iyi bir 'kardeş şehir' ilişkisi kurduklarını belirten Yılmaz Büyükerşen de, "Bizim için de kardeş şehir anlaşmaları kağıda atılan bir imzadan çok, kültür, sanat, eğitim, ticaret gibi bir çok alanda, farklı kültürlerin kendi aralarında köprü kurmasını ifade ediyor" dedi.

DOSTLUK KAZANDI

Büyükerşen ile ile Feldmann, ziyaretlerin ardından 'Frankfurt-Eskişehir Dostluk Kupası Futbol Turnuvası'nı izledi. Üniversite Evleri Spor Kompleksi'nde düzenlenen turnuvaya Eskişehir'den Anadolu Üniversitesi ve DSİ Bent spor ile Frankfurt'tan Saz Rock ve TUS Makabbi takımları katıldı. İki gün süren turnuvanın son gününde TUS Makkabi Frankfurt ile Saz Rock Frankfurt takımları karşı karşıya geldi. Maçı 4-1 kazanan Saz Rock, turnuvayı üçüncü olarak tamamladı. Final karşılaşmasında ise Anadolu Üniversitesi, DSİ Bentspor'u 5-0 yenerek kupanın sahibi oldu.

'BU TURNUVA ÖRNEK OLMALI'

Kupa törenine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Nuray Akçasoy, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkan Yardımcısı Hüdai Doğu ile çok sayıda davetli katıldı. Büyükerşen, törende yaptığı konuşmada, "Kazanılan bir futbol maçı ya da kupadan ziyade dostluk, kardeşlik, sevgi ve barış oldu. Frankfurt'tan gelen konuklarımız biliniz ki, Eskişehir'in kapıları ve bizlerin kalpleri sizler için her zaman açıktır. Bu turnuvanın örnek olmasını diliyorum" dedi.

'ALMAN ÇİMLERİNDE YAPALIM'

Turnuvaya katılan sporcuları kutlayan Feldmann da, şöyle konuştu: "Sadece birinciler değil, herkes kazandı. Fair play oldu, çok yoğun bir duygu alışverişi yaşadık. Bu kez kardeş şehrimizi farklı bir yönden tanıma fırsatı bulduğumuz için çok mutlu oldum. Dört takıma da teşekkür ediyorum. Sayın Büyükerşen'e güzel misafirperverliği için teşekkür ederim. Turnuvaya katılanlar ve katkıda bulunanlar, sizleri gelecek yıl Frankfurt'ta davet ediyorum. Turnuvanın ikinci ayağını Frankfurt'ta, Alman çimlerinin üzerinde yapalım. Orada hem spor yapmanın mutluluğunu yaşayalım hem de bir kez daha dostluğumuzu pekiştirelim."

ES ES TEZAHÜRATI

Turnuvada birinci olan Anadolu Üniversitesi'ne kupasını veren Yılmaz Büyükerşen, diğer üç takımın kaptanlarıyla birlikte kupayı havaya kaldırarak, "Dostluk kazandı" dedi. Turnuvada üçüncü olan Saz Rock Frankfurt takımı oyuncuları da hep bir ağızdan Eskişehirspor için "Es es es ki ki ki eski eski es" tezahüratında bulundu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Bizim Kardeşliğimiz Bir İmzadan Daha Çok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement