Blok Mermer Fuarı', Bursa'da Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Blok Mermer Fuarı', Bursa'da Açılıyor

Blok Mermer Fuarı\', Bursa\'da Açılıyor

'BLOK Mermer Fuarı', yarın Bursa'da kapılarını açıyor.

01.11.2016 15:05

'BLOK Mermer Fuarı', yarın Bursa'da kapılarını açıyor. Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen ve ilkine göre yüzde 41 büyüyen fuar, ziyaretçilerini Cumartesi akşamına kadar ağırlayacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) liderliğinde TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) işbirliğinde kente kazandırılan 'Bursa Blok Mermer Fuarı'nda hazırlıklar tamamlandı. Sektörün gücünü ve potansiyelini yansıtan fuara ilişkin basın toplantısı BTSO Altıparmak Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sektörel fuarların ortak aklın gücüyle geleceğin kenti Bursa vizyonuna önemli katkılar sunduğunu söyledi. Dünyanın kapalı alandaki ilk Blok Mermer Fuarı'nı gerçekleştirmenin büyük cesaret istediğini belirten Burkay, projenin hayata geçmesine destek sağlayan MADSİAD ve TÜYAP Bursa Fuarcılık Şirketi'ne teşekkür etti.

FUARDA YÜZDE 41 BÜYÜME

Dünya ticaretinde fuarcılığın her geçen gün daha da önemli hale geldiğini ifade eden Başkan Burkay, " Türkiye'nin fuarcılıktaki merkezi Bursa olacak. Bizler ortaya koyduğumuz vizyonla bu süreci hızlandırabiliriz. Düzenlediğimiz fuarlarda önemli başarılar elde ettik. Blok mermerde de 2015 yılına göre yüzde 41'lik büyüme kaydettik. Fuarda sergilenen blok sayısının 550'den 1080'e çıkması da önemli bir potansiyeli gösteriyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da fuarda sergilenen ürünlerin tamamının satılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

25 ÜLKEDEN 500 İŞADAMI GELİYOR

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Blok Mermer Fuarı'nda önemli sayıda yabancı ziyaretçi ağırlayacaklarını söyledi. BTSO'nun Ticari Safari Projesi kapsamında 25 ülkeden 500'ü aşkın yabancı işadamını firmalarla buluşturacaklarını belirten İbrahim Burkay, "Buraya gelen işadamları, yeni iş bağlantılarıyla Bursa'mızın ticaret hacmine katkıda bulunurken, başta hizmet ve perakende olmak üzere birçok sektörü de harekete geçiriyor" diye konuştu.

Bursa'da doğal taş ve madencilik sektörünün son 15 yılda 35 milyon dolarlık ihracattan 2 milyar dolarlık ihracata ulaştığına dikkat çeken Başkan Burkay, "Sektörde ciddi bir zenginliğe sahibiz. Sürdürülebilir büyüme hedeflerimiz doğrultusunda bu zenginliği dünyadaki iyi örnekleriyle birlikte harekete geçirmeliyiz. Bu kapsamda MADSİAD ile işbirliğinde sektöre ihtisas OSB kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

'26 BİN TON BLOK MERMER SERGİLENECEK'

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Blok Mermer Fuarı'nı bu yıl 14 ülkeden 200'ü aşkın firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla gerçekleştireceklerini söyledi. 7 salon ve açık alandan oluşan toplam 50 bin metrekarelik alanda kurulan fuara ilişkin bilgiler veren Ersözlü, "Fuarda toplamda 26 bin ton blok mermer sergilenecek. Bu yönüyle ülkemizin en ağır fuarını da gerçekleştirmiş oluyoruz. Bursa Blok Mermer Fuarı, geçen yıl yaklaşık 15 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırlamıştı. Bu yıl hedefimiz bu sayının 20 binin üzerine çıkması. İlk yılına göre yüzde 41 gibi rekor büyüme oranıyla kapılarını açan fuarımız, marka bir fuar olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" diye konuştu. İlhan Ersözlü, Çin ve Hindistan başta olmak üzere sektör ticaretinin yoğun olduğu 20'yi aşkın ülkeden davet edilen Türk doğaltaş ithalatçılarına ev sahipliği yapacaklarını da sözlerine ekledi.

'BTSO'NUN BÜYÜK EMEĞİ VAR'

MADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu da geçtiğimiz yıl başarılı bir şekilde tamamladıkları Bursa Blok Mermer Fuarı'nı bu sene daha kapsamlı bir şekilde açmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Fuarda bu yıl 1080 adet blok mermerin sergileneceğini kaydeden Efendioğlu, "Dünyada mermer fuarı çok fazla. Ama kapalı alandaki tek fuar Bursa'da yapılıyor. Türkiye'nin dört bir yanından gelen işletmeciler, bu fuarda yerlerini alacak. Bu sene yabancı ziyaretçi açısından da ciddi artış bekliyoruz. Fuarın düzenlenmesinde BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay'ın büyük emeği var. MADSİAD olarak bizlere verdiği katkıdan dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Blok Mermer Fuarı', Bursa'da Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement