Bodrum'da İki Köyde Okul Krizi, Eğitimi Aksatıyor - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da İki Köyde Okul Krizi, Eğitimi Aksatıyor

Bodrum\'da İki Köyde Okul Krizi, Eğitimi Aksatıyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Armutçuk Köyü'nde okullarının kendilerinden habersiz değiştirildiğini ileri sürülen 24 ilkokul öğrencisi, velileriyle yağmur altında eylem yaptı.

19.01.2013 14:31

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Armutçuk Köyü'nde okullarının kendilerinden habersiz değiştirildiğini ileri sürülen 24 ilkokul öğrencisi, velileriyle yağmur altında eylem yaptı. Çocuklarının iki haftadır okula gitmediğini söyleyen velilerden Sema Dönmez, "Çocuklarımızı jandarmayla okula göndereceklerini söylüyorlar. Çocuklarımız kanun kaçağı mı ki jandarmayla okula gönderecekler?" dedi. Aynı sorun Yukarı Mazı Köyü'nde de yaşanıyor.

Bodrum'un 300 nüfuslu Armutçuk Köyü'nde yaşayan ve Mumcular Beldesi'ndeki Fuat Erten İlköğretim Okulu'na giden 24 öğrencinin, iki hafta önce, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aşağı Mazı Köyü'nde yeni açılan ilkokula gitmesi kararı alındı. Karar da kaymakamlık tarafından velilere "Çocuklarınızı yeni açılan okula göndereceksiniz" denilerek tebliğ edildi.

İki haftadır okullarına gitmeyen öğrenciler, köy meydanında velileriyle pankart açıp yağmur altında eylem yaptı. Ellerinde 'Mazı'ya hayır Mumcular'a evet', 'Öğretmenimizi istiyoruz, arkadaşlarımızdan ayrılmak istemiyoruz', 'Sayın MEB gör halimizi', 'Sayın Başbakan duy sesimizi' yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler olayı kınayan sloganlar attı.

Veliler adına konuşan Sema Dönmez şunları söyledi:

"Çocuklarımız iki haftadır okula gitmiyor. Çocuklarımızı jandarmayla okula göndereceklerini söylüyorlar. Çocuklarımız kanun kaçağımı ki jandarmayla okula gönderecekler? Çocuklarımızı 25 kilometre uzaklıktaki yeni açılan okula göndermek istiyorlar. Bize danışmadan çocuklarımızın okulunu değiştirdiler. Cami okulumuz oldu. Çocuklar iki haftadır camide velilerle ders yapıyor."

Eylemin ardından velileriyle Armutçuk Köyü Camii'ne giden öğrenciler defter ve kitaplarını çıkartarak ders yaptı.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan da Mumcular'da eğitim gören öğrencilerin Aşağı Mazı'da yeni yaptırılan Özcan Duran Karagöl İlkokulu'nda daha modern şartlarda dört ayrı öğretmenle dört ayrı sınıfta eğitim göreceklerini söyledi. Gödekmerdan "Bu karar müfettişler kurulu ve valilik tarafından alındı, onaylandı. Bu nedenle çocuğunu okula göndermeyen veliler hakkında yasal işlem yaparım. Çocukların taşıma ve öğle yemekleri gibi hiçbir sorunları yok. Aşağı ve Yukarı Mazı köylüleri arasındaki çekişme eğitime yansıyor, veliler bunu araç olarak kullanıyor. Buna izin vermem mümkün değil" diye konuştu.

BENZER DURUM YUKARI MAZI KÖYÜ'NDE YAŞANMIŞTI

Bodrum'un Yukarı Mazı Köyü'nün 42 yıllık ilkokulunun geçen 25 Aralık'ta kapatılıp, 38 öğrenci ve bir öğretmenin 10 kilometre uzaklıktaki Aşağı Mazı Köyü'nde, bir hayırsever tarafından yaptırılan Özcan Duran Karagöl İlkokulu'na gönderilmek istenmesi tepkilere neden olmuştu. Aşağı Mazı Köyü'nden nüfus bakımından daha büyük olan Yukarı Mazı köylüleri, çocuklarını oraya göndermeyip köylerindeki okul önünde eylem yapmıştı.

Köylüler, okullarının kapanmaması için topladıkları 200 imzayı da Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaştırmıştı. Veliler, çocuklarının okullarının kendilerinden habersiz değiştirildiğini de iddia etmişti.

Yukarı Mazı Köyü'nde, öğrenciler, halen öğretmenleri olmasa da okullarına gidip, gelmeyi sürdürüyor. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da İki Köyde Okul Krizi, Eğitimi Aksatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement