Bodrum Evleri Beyaz ve Mavi Rengiyle Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Bodrum Evleri Beyaz ve Mavi Rengiyle Yaşatılacak

Bodrum Evleri Beyaz ve Mavi Rengiyle Yaşatılacak

Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği (BESİAD), Belediye ile kimya ve sanayi şirketi Henkel'in de desteğiyle, Bodrum Mavisiyle Buluşuyor Projesi'ni hayata geçirmek için protokol imzaladı.

06.05.2013 15:06

Bodrum Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği (BESİAD), Belediye ile kimya ve sanayi şirketi Henkel'in de desteğiyle, Bodrum Mavisiyle Buluşuyor Projesi'ni hayata geçirmek için protokol imzaladı. Proje kapsamında pilot bölge seçilen Hamam Sokak'taki 130 evin duvarları beyaza, kapı ve pencerleri ise Bodrum mavisine boyanacak.

Projenin protokol imza töreni Bodrum Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Törene, BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri Genel Müdürü Mauro Beccaro ve BESİAD üyeleri katıldı. Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'un değerlerine, mavi-beyaz evlerine kent merkezinde daha çok yer vermek için projeyi desteklediklerini belirterek, "Mousoleum'u ziyaret etmek isteyen turistlerin sıklıkla kullandığı bir sokak olduğu için Hamam Sokağı tercih ettik. Bu yapılacak proje de Bodrum mavisi begonvillerle de buluşacak. Çalışma bittiğinde turistlerin 'Bodrum Hatırası' olarak evlerin önünde fotoğraf çektirebileceği alanlar oluşacak. Bu projeyi sadece Hamam Sokak'ta uygulamakla kalmayıp, kent merkezinde sıklıkla uygulamayı hedefliyoruz" dedi.

BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan da Bodrum klasiği olan begonvilli, sardunyalı evlerinin hayatta tutulması için projeyi oluşturduklarını belirterek, "Bodrum mavisini, 17 mavi renk arasından seçtik. Belirli gramlarla hazırlanan Bodrum mavisinin içinde de beyaz, mavi ve begonvil renklerinin olduğunu öğrendik. Bodrum mavisinin içinde begonvil rengi de olduğu için begonviller Bodrum'a bu kadar yakışıyor. Başlayacağımız proje ile bazı insanlarda destek verip farklı sokak ve caddelerde bu uygulamayı gerçekleştirdi. İnsanların motivasyona ihtiyacı vardı, bu desteği onlara sağladığımıza inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Kocadon ve BESİAD Başkanı Kaplan, protokolü imzaladı.

Bir ayda tamamlanacak ve 30 bin liraya mal olacak proje kapsamında, pilot bölge olarak seçilen 300 metre uzunluğundaki Hamam Sokak'taki 130 evin dış cepheleri beyaza, kapı ve pencereleri ise Bodrum mavisine boyanacak. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Evleri Beyaz ve Mavi Rengiyle Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement