Bohren&Der Club Of Gore ve Library Tapes Borusan Müzik Evi'nde - Son Dakika
Güncel

Bohren&Der Club Of Gore ve Library Tapes Borusan Müzik Evi'nde

Bohren&Der Club Of Gore ve Library Tapes Borusan Müzik Evi\'nde

Borusan Müzik Evi ve Kod Müzik işbirliğiyle gerçekleştirilen Nova Muzak Series, efsaneleri müzikseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

24.04.2013 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serinin konukları 27 Nisan Cumartesi akşamı İsveçli post rock grubu Library Tapes ve Alman ambient caz topluluğu Bohren& der Club of Gore.

Library Tapes, 21.30

David Wenngren ve Per Jardsell'in 2004 yılında Stockholm'de kurduğu Library Tapes 27 Nisan gecesi Bohren & der Club of Gore'dan önce Borusan Müzik Evi sahnesinde olacak. İkilinin Resonant adlı plak şirketi için kaydettikleri iki albümün ardından, 2006 yılında Jardsell gruptan ayrıldı. Wenngren 2007 yılında Höstluft adlı albümü ile Library Tapes'i devam ettirmeye karar verdi. Müzikal olarak ambient ve post rock olarak nitelendirebileceğimiz Library Tapes özellikle Labradford, Sylvain Chauveau, Nils Frahm gibi isimleri sevenlerin yakından takip ettikleri bir isim. David Wenngren, Library Tapes'in altıncı albümü Sun Peeking Through'u geçtiğimiz yıl yayımladı. Albümde David Wenngren'e çelloda Julia Kent ve Danny Norbury ve viyolada ise Sarah Kemp eşlik etti. Library Tapes, 21.30'da sahnede.

Bohren & der Club of Gore, 23.00

Borusan Müzik Evi'nde gece 23.00'ten itibaren Thorsten Benning, Morten Gass, Robin Rodenberg ve Christoph Clöser'den oluşan, 1992 yılında Almanya'nın nüfusu en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya'da kökleri atılan Bohren & der Club of Gore ile devam edecek. Çeşitli türlere yakın dursa da müziğini tek bir türle sınırlamayan grup, ilki 1994 yılında olmak üzere 1 demo, 3 EP ve 7 stüdyo albüm yayımladı. Adlarını Hollandalı enstrümantal müzik grubu GORE'a atfen koyan grubun müziğinin tarifi ise biraz zor. Kimi zaman drone, kimi zaman ambient, saksofonun arkadan verdiği hava ile dark caz. Grup sıradışı bu müzikal yapısıyla Mike Patton'un dikkatini çekerek 2008 yılında Ipecac Records ile anlaştı. Alman heavy metal grubu Warlock'ın "Catch My Heart" şarkısının bir cover'ının da yer aldığı, grubun son albümü Beileid, 2011 yılında Ipecac tarafından yayımlandı.

Thorsten Benning, davul

Christoph Clöser, saksofon, piyano, Fender Rhodes

Morten Gass, piyano, Fender Rhodes

Robin Rodenberg, kontrbas

27 Nisan 2013 Cumartesi/ NOVA MUZAK SERIES 12

LIBRARY TAPES, 21.30

BOHREN & DER CLUB OF GORE, 23.00

Bilet fiyatları:

Masa: 35 TL

Ayakta: 20 TL

Borusan Müzik Evi etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi-cuma günleri arası 10.00-18.00 saatleri arasında Borusan Kültür Sanat'tan ve konser günleri de saat 18.00'den itibaren Borusan Müzik Evi'nden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bohren&Der Club Of Gore ve Library Tapes Borusan Müzik Evi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement