"Bu Gözler Kimin?" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

"Bu Gözler Kimin?" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

"Bu Gözler Kimin?" Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Osman Nami Osmanoğlu'nun Kızı Adile Nami Osmanoğlu Tars'ın, 36 Osmanlı Sultanını Tasvir Ettiği "bu Gözler Kimin?" Adlı Resim Sergisi, Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde Sanatseverlerle Buluştu

16.10.2010 01:25

Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit'in torunu Osman Nami Osmanoğlu'nun kızı Adile Nami Osmanoğlu Tars'ın, 36 Osmanlı sultanını tasvir ettiği "Bu Gözler Kimin?" adlı resim sergisi, Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde sanatseverlerle buluştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen serginin açılışına, Adile Nami Osmanoğlu Tars'ın kızı Feyzan Arıbaş, oğlu Ferhat Tars, ablası Fethiye Nami Osmanoğlu Borry, yeğeni Roksen Kunter ile Harun Osmanoğlu'nun oğlu Orhan Osmanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro ile sanatçılar Nükhet Duru ve Zerrin Arbaş'ın da yer aldığı çok sayıda davetli katıldı.

TARS: "SERGİYLE RÜYALARIM GERÇEKLEŞTİ; BENCE BÜYÜK DEDELERİM VE AMCAMLAR BU AKŞAM ÇOK MUTLULAR"

Törende konuşan Adile Nami Osmanoğlu Tars, aynı zamanda birer sanatkar olan padişahları, kendi açısından resmetmeye çalıştığını anlatarak, padişahların da bir insan, bir eş, bir baba olarak düşünülmesi gerektiğini vurgulamaya çalıştığını belirtti. Serginin ruhunda Osmanlı sultanlarının gözleri ve mimiklerinin bir yan figür olarak önemli bir rol oynadığını ifade eden Tars, "Bu serginin geçmişe, günümüzden daha objektif bir şekilde bakmaya zemin hazırlayacağına inanıyorum. Sergiyle rüyalarım gerçek oldu. Bence benim büyük dedelerim ve amcamlar bu gece çok mutlular" dedi.

BAYHAN: "DÜNYA UZUN YILLAR BU GÖZLERE BAKTI, BU GÖZLER DÜNYAYA BAKTI UZUN SÜRE"

Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan da, "Bu gözler kimin? Aslında hepimizin, bütün dünyanın. Çünkü dünya uzun yıllar bu gözlere baktı, bu gözler dünyaya baktı uzun süre. Bu gözlerin bize neler anlattığını tarih kitapları iletti. O gözleri çok iyi gören, o soydan gelen birisi de o gözleri tuvaline yansıttı" şeklinde konuştu. Sergide, zaman, mekan ve insan boyutlarının gözler önüne serildiğini anlatan Bayhan, bir zamanlar padişahların bedenlerini misafir eden Mabeyn Köşkü'nün bugün resimlerine ev sahipliği yaptığını söyleyerek, "Şu gözlerimizle o gözleri seyrederken aslında bir imparatorluğu ve o imparatorluğun ev sahipliğinde yeşeren Türkiye Cumhuriyeti'ni görüyoruz" dedi.

"Bu Gözler Kimin" adlı sergi, 15 Kasım'a kadar ziyarete açık kalacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Bu Gözler Kimin?' Sergisi Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement