Bulanık'ta 'Kum Ocağı' Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Bulanık'ta 'Kum Ocağı' Gerginliği

Bulanık\'ta \'Kum Ocağı\' Gerginliği

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesinde yapılması planlanan kum ocağı tesisine karşı çıkan bir grup vatandaş, çalışmaları engelledi.

16.11.2014 18:47

Muş'un Bulanık ilçesine bağlı Rüstemgedik beldesinde yapılması planlanan kum ocağı tesisine karşı çıkan bir grup vatandaş, çalışmaları engelledi.

Rüstemgedik beldesinde yapılması planlanan kum ocağı tesisinin usullere uygun ihale edilmediğini iddia eden bir grup, çalışma yapmak üzere bölgeye gelen iş makinelerini engelledi. İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan tesisle ilgili tahliye kanalı ve yol çalışmaları yapmak üzere bölgeye gelen iş makinelerinin önünü kesen vatandaşlar, çalışmaya izin vermeyerek yetkililerle görüşmek istediklerini belirtti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Rüstemgedik Belediye Başkanı Abdullah Aydın, belde sakinlerinin kum ocağının kurulmasına karşı olduğunu belirterek, yapılan yanlıştan dönülmesini istedi. Aydın, belde sınırları içerisinde bir kum ocağının ihalesi yapıldığını belirterek "Biz bu kum ocağının kurulmasında kamu yararı olmadığını ve burada çıkarılacak kum nedeniyle arazi yapısının bozulacağını ve bu nedenle Murat nehrinin baharın taşması nedeniyle yerleşim yerlerinin ciddi zarar göreceği yönünde yetkililere görüşümüzü bildirdik. Dahası bu kum ocağının yolu yok. Biz bu konu için gerek valilik nezdinde gerek tüm yetkili mercilere itirazımızı resmi olarak bildirdik. Yetmedi 100'den fazla dilekçeyle beldede yeteri alan çalışması yapılmadığını, bilirkişi raporlarının gerçeği yansıtmadığını, belde halkının rızasının alınmadığı yönünde valiliğe başvurduk. Ama tüm bunlara rağmen ihale yapıldı. Biz ihale yapıldıktan sonra mahkemeye yürütmenin durdurulması için başvurduk ve valilikten de mahkemeden herhangi bir karar alınmadan alanda herhangi bir çalışma yapılmayacağı sözünü aldık. Halkımız kesinlikle buradan kum alınmasına karşıdır" dedi.

Jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, Bulanık Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Eyüp Karakaya'nın tarafların salı günü bir araya gelmesi ve soruna bir çözüm bulunabilmesi için halka söz vermesi üzerine ikna olan Rüstemgedikliler alandan ayrıldı, iş makineleri de alandan çekildi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bulanık'ta 'Kum Ocağı' Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement