Burdur Gölü Kıyı Yönetimi Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Burdur Gölü Kıyı Yönetimi Çalıştayı

Burdur Gölü Kıyı Yönetimi Çalıştayı

Burdur Gölü kıyı yönetimi çalıştayı*- BURDUR Gölü'nde su çekilmesi sonucu ortaya çıkan boş alanların nasıl değerlendirileceğine ilişkin düzenlenen çalıştay başladı.

05.05.2016 10:28

Burdur Gölü kıyı yönetimi çalıştayı

*- BURDUR Gölü'nde su çekilmesi sonucu ortaya çıkan boş alanların nasıl değerlendirileceğine ilişkin düzenlenen çalıştay başladı.

Burdur Gölü Kıyı Yönetimi Çalıştayı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) konferans salonunda başladı. 2 gün sürecek çalıştayda akademisyenler ve ilgili kurumlar tarafından Burdur Gölü'nün suyunun çekilmesiyle ortaya çıkan kıyı alanlarının sorunları ve çözüm önerileri konuşulacak.

'GÖL KENARINDA ÇOK BÜYÜK ALANLAR OLUŞTU'

Toplantının açılışında konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Burdur Gölü'nün birçok sorunuyla ülke gündeminde olduğunu söyledi. Burdur Gölü'nün ülkedeki 13 ramsar alanından biri olduğunu aktaran Yılmaztürk, 2014- 2018 yılı Burdur Göl Yönetim Planı'nın revize edildiğini aktardı. Yılmaztürk, "Göl yönetim planımızda yer alan çalışma programlarımızdan birisi Burdur Gölü'nün çekilmesiyle meydana gelen geniş kıyı boşluklarının ve arazilerin nasıl kullanılması gerektiğidir. Bu çalıştayda ilgili kurumlarla bunu görüşeceğiz. Çekilme nedeniyle göl kenarında çok büyük alanlar oluştu. Bu boşlukların değişik amaçlarla kullanılması talep edilmektedir. Bu taleplerin bir kısmı gölün biyolojik yapısı ile ekosistemini tehdit ettiği gibi bir kısım talepler ise uygulanabilir taleplerdir. Bu talepleri masaya yatırarak bir çıkış yolu arayacağız" diye konuştu.

'SORUNLAR BAŞ GÖSTERDİ'

Doğa Koruma ve Milli Parklar Burdur Şube Müdürü Tamer Yılmaz da "Gölümüzün sorunları var. Gerçekten önemli sorunları var. Bugüne kadar birçok platformda ele alındı. En baştaki sorun gölün suyunun hızlı bir şekilde çekilmesi ve giderek özellikle sığ alanlardan başlayarak birçok alanın açığa çıkması. Amacımız göl suyunun çekilmesinden ziyade bu çekilme ile beraber kıyıda geniş düzlükler, geniş açıklıklar ortaya çıkıyor. Bu açıklıkların ortaya çıkması ile birlikte sorunlar baş gösterdi. Bunları tartışmak için buradayız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Gölü Kıyı Yönetimi Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement