Kitabını Alan Okumaya Geldi - Son Dakika
Güncel

Kitabını Alan Okumaya Geldi

Kitabını Alan Okumaya Geldi

Burdur'da Vali Hasan Kürklü'nün de katıldığı Kitap Okuma Etkinliği düzenlendi.

01.04.2015 16:58  Güncelleme: 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da Vali Hasan Kürklü'nün de katıldığı Kitap Okuma Etkinliği düzenlendi. Vali Kürklü ve protokol üyeleri vatandaşla birlikte kitap okudu.

Kütüphaneler Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Burdur'da Kitap Okuma Etkinliği yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki 'Hadi Gali Hep Birlikte Kitap Okuyalım, Kitabını Al Sen de Gel' etkinliğine Vali Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Saadet Erçelebi ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

'OKUMAYI SEVMEYEN BİR TOPLUMUZ'

Yarım saat süren etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Vali Hasan Kürklü, "Her zaman söylüyorum; toplum olarak çok fazla kitap okumuyoruz. En büyük eksikliğimiz bu. Okumayı sevmeyen bir toplumuz. Oysa ki bizim inancımızın ilk emri 'oku' diye başlıyor ama maalesef bunu yerine getirmiyoruz. Bu tür kampanyalarla bir nebze olsun okuma alışkanlığını kazandırmak amacındayız. Deniz yıldızı misali bir kişiye bile okuma alışkanlığı kazandırsak o bile bizim için kardır diye düşünüyoruz. Bütün vatandaşlarımızı okumaya davet ediyoruz. Cemil Meriç 'Okumak zekayı kibarlaştırır' diyor. Beyni en çabuk çalıştıran aktivitelerden birisi kitap okumak. Uzun vadede çok büyük faydaları var" dedi.

Velilerin evde çocuklarıyla kitap okuması gerektiğine dikkati çeken Vali Kürklü, şöyle dedi:

"Velilerin çocuklara örnek olmaları lazım. Akşamları televizyonu 1 saat kapatıp çocuklarıyla birlikte kitap okumaları en büyük arzumuz. Bazı alışkanlıklar çocuklukta yerleşir. Velilerimizden en büyük arzumuz televizyonları kapatıp 1 saat kitap okuma saati yapmaları. Çocuklar anne babalarını örnek alır. Hem de kitap okuma alışkanlığı kazanmış olur. Çok çok okumak dileğiyle."

Etkinlikte Vali Kürklü ve protokol üyeleri öğrencilere ve vatandaşlara kitap hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kitabını Alan Okumaya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement