Burdur Makü Camii'nde Ilk Namaz - Son Dakika
Güncel

Burdur Makü Camii'nde Ilk Namaz

Burdur Makü Camii\'nde Ilk Namaz

Makü Camii'nde ilk namazBURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi'ne yaptırılan Üniversite Camii'nde ilk namaza Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş eşliğinde yapıldı.

22.10.2016 14:31

Makü Camii'nde ilk namaz

BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi'ne yaptırılan Üniversite Camii'nde ilk namaza Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş eşliğinde yapıldı.

MAKÜ'nün dün gerçekleşen akademik yıl açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, tören sonrası İstiklal Yerleşkesi'nde inşa edilen Üniversite Camii'nde düzenlenen ilk namaz programına katıldı. Namaz öncesi konuşan Numan Kurtulmuş, "Üniversitede 2016- 2017 eğitim öğretim döneminin ilk dersini beraber yaptık, şimdi burada da şimdi ilk namazı birlikte kılma şerefine ulaşacağız. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Mehmet Akif Ersoy adını taşıyan üniversitede onun adına yakışan güzel bir camiye sahip olmanın da çok önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "İnşallah ileride bu kampüs daha da genişleyecek, ilim ve irfan, hikmet yuvası olarak öğrencilere hizmet vermeye devam edecek. Camimiz hem fiziki hem de manevi anlamda ruhunu oluşturan bir yapıt olarak burada olması sizlere de ayrı bir sevinç verecektir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından dua edildi ve caminin yapım aşamasında katkı sağlayan MAKÜ Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Beleş ile yönetim kurulu üyeleri Ali Nihat Gündüzalp, Suat Can, Osman Özçelik, Abdurrahman Kılınç ve denetleme kurulu üyeleri Ahmet Faki ile Sadık Can'a plaketleri Numan Kurtulmuş tarafından verildi.

Kurtulmuş, namaz çıkışı vatandaşlara aşure dağıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur Makü Camii'nde Ilk Namaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement