Bursa 7 Asırlık Beyce Pazarı'nda Her Şey Organik - Son Dakika
Güncel

Bursa 7 Asırlık Beyce Pazarı'nda Her Şey Organik

7 asırlık Beyce Pazarı'nda her şey organikBursa'nın Orhaneli İlçesinde 7 asırdır kurulan Beyce Pazarı, tamamen organik ürünleriyle, Türkiye'nin her yerinden vatandaşları ağırlıyor.

26.03.2018 12:32

7 asırlık Beyce Pazarı'nda her şey organik

Bursa'nın Orhaneli İlçesinde 7 asırdır kurulan Beyce Pazarı, tamamen organik ürünleriyle, Türkiye'nin her yerinden vatandaşları ağırlıyor. Köy kadınları da pazarda, kendi bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyveleri satıyor. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, 'Pazarımız, kurulduğu dönemden bugüne çok az bir değişim gösterdi. Ürünlerin tamamı organik olan pazarımıza herkesi bekliyoruzö dedi.

Adı türkülere konu olan ve Orhaneli İlçesinde 7 asırdır her salı günü kurulan tarihi Beyce Pazarı, ülkenin her yerinden vatandaşları ağırlamaya devam ediyor. Yüzyıllardır devam eden bir gelenekle, sebze ve meyvelerini yetiştiren pazar esnafı, ağırlıklı olarak köylü kadınlardan oluşuyor. Ürünleri tamamen organik olan Beyce Pazarı'na ilginin her geçen gün arttığını söyleyen Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, 'Bu pazarda satılan ürünleri, annelerimiz, ablalarımız, bacılarımız, kendi köyünde, bahçesinde, tarlasında yetiştiriyorlar. Esnafımız hem para kazanıyor, hem de vatandaşların sağlıklı beslenmelerine yardımcı oluyorlar. Pazarımızın bir özelliği de adının türkülere konu olması. 'A Fadimem hadi senle kaçalım. Beyce pazarına dükkan açalımö türküsü herkes tarafından biliniyor. Pazarımız kurulduğu dönemden bugüne, çok az bir değişim gösterdi. Ürünlerin tamamı organik olan pazarımıza herkesi bekliyoruzö diye konuştu.

Bursa 7 Asırlık Beyce Pazarı\'nda Her Şey Organik
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa 7 Asırlık Beyce Pazarı'nda Her Şey Organik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement