Bursa'da Kamyon Garajındaki Cinayetle İlgili Dava - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Kamyon Garajındaki Cinayetle İlgili Dava

Bursa\'da Kamyon Garajındaki Cinayetle İlgili Dava

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde geçen yıl kamyon garajında babasını çekiçle öldüren sanığa 7,5 yıl hapis cezası verildi.

14.12.2016 13:29

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde geçen yıl kamyon garajında babasını çekiçle öldüren sanığa 7,5 yıl hapis cezası verildi.

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Enver Açıkgöz (27) ile taraf avukatları katıldı.

"Yakın akrabayı öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Açıkgöz, önceki duruşmalardaki savunmasını yineleyerek suçlamaları reddetti.

Olay günü babası ile amcasının kamyon garajında alkol aldığını öne süren Açıkgöz, annesinin kendisinden babasını alıp eve getirmesini istediği için yanlarına gittiğini söyledi.

Babasının gelmek istemediğini ifade eden Açıkgöz, "Kamyona bindirirken düştü. Amcamı görünce korkup kaçtım. Babam da arkamdan yaklaşık 100 metre koşup yere düştü. Yanına gidip kaldırmak istedim. Kilolu olduğu için kaldıramadım, ben de üzerine düştüm. Babamı ben öldürmedim." diye konuştu.

Sanık avukatı, müvekkilinin suçsuz olduğunu öne sürerek tahliyesini talep etti.

Son sözü sorulan sanık Açıkgöz, "Yemin ederim, babamın ölümüyle alakam yok, babamla aramızda problem de yoktu, beraatimi ve tahliyemi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Sanığın duruşmalardaki iyi halini indirim nedeni sayan mahkeme heyeti, Açıkgöz'ü cinayeti haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 7,5 yıl hapse çarptırdı.

Yunusemre Mahallesi'nde 29 Eylül 2015'te Enver Açıkgöz, hastaneye götürdüğü başından yaralı babası Ahmet Açıkgöz'ün kamyondan düştüğünü söylemişti. Olay yerindeki müdahalenin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Açıkgöz, iki gün sonra yaşamını yitirmişti.

Savcılık, başında darp izlerine rastlanan Açıkgöz'ün ölümünü şüpheli bularak soruşturma başlatmış, kamyon garajında babasıyla tartıştığı ve elinde çekiç bulunduğu belirlenen Enver Açıkgöz tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bursa'da Kamyon Garajındaki Cinayetle İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement