Bursa'da Milli Eğitim Önünde Polisle Öğrtemenler Arasında Arbede - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Milli Eğitim Önünde Polisle Öğrtemenler Arasında Arbede

Bursa\'da Milli Eğitim Önünde Polisle Öğrtemenler Arasında Arbede

Bursa'da 482 okul müdürünün 286'sının yerinin değiştirilmesini protesto etmek için Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim-İş ve Aktif Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, merkez Osmangazi İlçesi Fomara Meydanı'nda toplandı.

10.09.2014 17:05

Bursa'da 482 okul müdürünün 286'sının yerinin değiştirilmesini protesto etmek için Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim-İş ve Aktif Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, merkez Osmangazi İlçesi Fomara Meydanı'nda toplandı. Yaklaşık 500 kişilik grup, slogan atarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Binası'na kadar yürüdü. Sendika temsilcilerinin burada yaptıkları konuşmanın ardından binaya girerek, daha önce randevu aldıkları İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile puan ve norm durumları hakkında görüşmek istediler. Ancak eğitimcilere polis tarafından Sarıkaya'nın yerinde olmadığı söylendi. Bunun üzerine eğitimciler binaya toplu halde girmek isteyince polis engeline takıldılar. Kalabalık grubun içeri girme çabası, çevik kuvvet ekiplerinin kalkanlarla müdahale etmesiyle son buldu. Kısa süreli gerginliğin yaşandığı olayda ardebede çıktı. Sendika üyesi öğretmenler bu gerginlik sırasında 'Devlet memuru değil, hükümet cariyesi istiyorlar', 'Öğretmen içeri, polis dışarı', 'Öğretmene kalkan eller kırılsın' şeklinde slogan attılar.

Daha sonra ikinci kez binaya girmek isteyen eğitimciler, bu kez de takviye olarak gelen çevik kuvvet ekiplerinin kalkanlı müdahalesiyle karşılaşınca, binaya girmekten vazgeçerek, bu süre içinde çevreye attıkları çöpleri toplayarak, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün önünden ayrıldılar.

Görüntü Süresi ve Boyutu (02 dak. 3 saniye 122 MB)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Milli Eğitim Önünde Polisle Öğrtemenler Arasında Arbede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement