Bursa - Hastane Yangınında Ölen 8 Kişiyle İlgili Davaya Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Bursa - Hastane Yangınında Ölen 8 Kişiyle İlgili Davaya Devam Edildi

Bursa - Hastane Yangınında Ölen 8 Kişiyle İlgili Davaya Devam Edildi

'babamı Kapıyı Kırarak Çıkardık'

01.07.2010 19:40

'BABAMI KAPIYI KIRARAK ÇIKARDIK'

Bursa'da Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde çıkan yangında, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 8 hastanın dumandan zehirlenerek öldüğü olayla ilgili yargılamaya devam edildi. Davanın ikinci duruşmasında ifade veren, yangında babası Hakkı Özdoğan'ı kaybeden Bayram Özdoğan, "Yangın başladığında kantinde oturuyordum. Hemen babamın bulunduğu 3'üncü kattaki yoğun bakım ünitesine çıkmak istedim, ancak dumanlar her tarafı kaplamıştı. Zehirlenmemek için 7- 8 kez kata çıkıp indim. Sonunda görevlilerle birlikte yoğun bakım ünitesinin kapısını kırarak babamı dışarı çıkardık ama kurtaramadık" dedi.

Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde geçen yılın mayıs ayında çıkan yangında, yoğun bakım ünitesinde yatan 8 hasta dumandan zehirlenerek yaşamını yitirdi. Şevket Yılmaz Hastanesi'ndeki bu olaydan sonra haklarında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan, o dönemde hastanede Başhekim olarak görev yapan Osman Naci Çelik, Hastane Müdürü Salim Özdağ, Müdür Yardımcıları Mehmet Genç ve Yakup Güler, Elektrik Mühendisi Süleyman Karapınar ile yangının çıktığı katta bulunan Burtom Tıbbi Görüntüleme ve Tanı Merkezi'nin sahibi Uzman Dr. Erol Kılıç'ın yargılanmasına devam edildi.

Bugün yapılan duruşmada tutuksuz sanıklardan Dr. Osman Naci Çelik, Salim Özdağ, Mehmet Genç ve Yakup Güler ile Süleyman Karapınar hazır bulunurken, Dr. Erol Kılıç Çelik ise katılmadı. Mahkemede ifade veren ve yangında yaşamını yitiren Hakkı Özdoğan'ın oğlu Bayram Özdoğan, babasını kurtarabilmek hastanenin üçüncü katında bulunan yoğun bakım ünitesinin kapısını kırarak açtıklarını söyledi. Bayram Özdoğan duruşmada, olay gecesi yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Kalp krizi geçiren babamı yoğun bakıma yatırmıştık. Yangın çıktığında kantinde oturuyordum. Birileri 'elektriği kesin' diye bağırıyordu. Bir anda babamın bulunduğu üçüncü kattaki yoğun bakım servisine yöneldim. Ancak yoğun duman nedeniyle 2'nci kattan geriye döndüm. Daha sonra 7- 8 kez çıkmayı denedim. En sonunda maske takarak yoğun bakım ünitesinin bulunduğu kata çıkabildim. Ancak kapı açılmıyordu. Elektrikler kesilmiş, her yer karanlıktı. Cep telefonlarının ışığı ile kapıyı bulup, 2 hasta bakıcı, bir güvenlik ve bir polis ile birlikte kırarak açabildik. Fakat içeride biriken dumandan dolayı müdahale edemedik. Bu arada itfaiye görevlileri gelip, yoğun bakım ünitesinde yatan hastaları karga tulumba aşağıya indirdi. Babamı başka bir hastaneye kaldırdık ancak kurtaramadık. Yangında kusuru bulunanlardan şikayetçiyim" dedi.

Duruşma eksik evrakların beklenmesi için Kasım ayına ertelend

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa - Hastane Yangınında Ölen 8 Kişiyle İlgili Davaya Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement