Büyükorhan Kuşlar Köyü Artık Susuz Kalmayacak - Son Dakika
Güncel

Büyükorhan Kuşlar Köyü Artık Susuz Kalmayacak

Büyükorhan Kuşlar Köyü Artık Susuz Kalmayacak

Bilal Çelik susuz olan bu bölgemizde yapmış olduğumuz sulama göletimiz önümüzdeki yıl can suyu olacaktır dedi.

18.01.2013 14:58

Bursa İl Özel İdaresi tarafından Büyükorhan ilçesine bağlı Kuşlar köyünde yapımı 2012 yılında tamamlanan Mebran kaplama sulama göletini yerinde inceleyen Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik susuz olan bu bölgemizde yapmış olduğumuz sulama göletimiz önümüzdeki yıl can suyu olacaktır dedi.

Büyükorhan'da İl Özel İdaresinin projelerini yerinde inceleyen Bilal Çelik'e Kaymakam İbrahim Ethem Kazak, Ak Parti Grup Başkanvekili Fethi Yıldız, Belediye Başkanı Selami Selçuk Türkmen, Tarım ve Köy İşleri Daire Başkanı İsmail Aksoy, Gençlik Spor ve Sosyal İşler Daire Başkanı Musa Aydın, İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Hazar, Osman Koçdemir ve Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Çetinkaya eşlik ettiler.

Bursa İl Özel İdaresinin Büyükorhan ilçesindeki yatırımları yerinde inceleyen Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik açıklamasında "Büyükorhan'a İl Özel İdaresi'nin yapmış olduğu yatırımları yerinde görmek, İlçedeki İl Özel İdaresi adına olan konularla ilgili sorumlulukları ve ihtiyaçları tespit etmek maksadıyla Büyükorhan'a geldik. Bu vesileyle burada geçtiğimiz yıl yapmış olduğumuz Kuşlar göletini yerinde görme imkanımız oldu. Şu anda buranın yeni sezonda sulamaya açılabilmesi ve kapalı devre sulama sistemi için projelerini hazırladık inşaat sezonu açılır açılmaz son çalışmalarımızı da tamamlayacağız ve önümüzdeki yıl şuan doğal kaynaklarla biriken suyumuzu çiftçilerimizin hizmetine sunacağız.

Yapmış olduğumuz Mebran kaplama sulama göleti sayesinde uzun zamandır susuzluk çeken Kuşlar köyü bölgesinde 5 hektarlık alan sulanacaktır, fakat bu kapalı sistem bir başka ismiyle damlama sulama ile birlikte suyun hiç zayi olmayacağı modern teknik yöntemler kullanılacağı için bu 5 hektar belki 2 katına çıkacaktır yani bu bakımdan burada yapılan küçük bir iş gibi görünüyor ama bölge halkının başka su kaynağı olmadığı düşünüldüğünde çok hayati önem taşıyan bir projeyi hayata geçirmiş oluyoruz. İl Özel İdaresi olarak projeye 283 bin TL harcanmıştır. Bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükorhan Kuşlar Köyü Artık Susuz Kalmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement