Buz Tutan Göl Üzerinde Ölümle Dans - Son Dakika
Güncel

Buz Tutan Göl Üzerinde Ölümle Dans

Buz Tutan Göl Üzerinde Ölümle Dans

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki buz tutan Mogan Gölü üzerine bir gencin motosikletiyle gezmesi görenleri hayrete düşürdü.

01.02.2012 16:07

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki buz tutan Mogan Gölü üzerine bir gencin motosikletiyle gezmesi görenleri hayrete düşürdü.

Mogan Gölü, eksi 20 dereceyi bulan hava sıcaklığının ardından yer yer 20 cm'yi bulan buzla kaplandı. Gölün yüzeyinin buzla kaplanmasını fırsat bilen Arif Uysal isimli genç motosikletiyle gölün üzerinde tur attı. Buzun kırılma tehlikesine aldırmayarak ölümle adeta dans eden Uysal, görenlerin şaşkın bakışları arasında çayını da buzun üzerinde içti. Evine sürekli motosikletiyle gidip geldiğini ifade eden Uysal, gölün buz tutmasıyla evine göl üzerinden kestirmeden gittiğini söyledi.

Öte yandan, Mogan Gölü'nü kendilerine mekan olarak seçen karabatak kuşlarına gölün yüzeyinin buz tutması tuzaklara davetiye çıkardı. Karabataklar, göl üzerinde gezinirken balıkçı oltalarına takılarak yaralanmaya başladı. Bu şekilde yaralanan bir karabatak kuşu özel güvenlik görevlileri tarafından farkedilerek son anda kurtarıldı. Saatlerce yaralı olarak oltaya takılı durumda kalan kuşu güvenlik görevlisi Göksal Atılan kurtardı. Takılı olduğu yerden kurtarılan kuş daha sonra Gölbaşı Belediyesi Veteriner

ekipleri tarafından tedavi edildi.

Gölbaşı Gölleri Koruma Derneği Başkanı İsa Ömercan ise kuşları yaşatmak için seferber olduklarını belirterek, vatandaşların ise göle girmemeleri konusunda sürekli uyarıldığını belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Buz Tutan Göl Üzerinde Ölümle Dans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement