Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı - Son Dakika
Güncel

Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Rektör Prof.Dr. İrfan Aslan 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

10.01.2012 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Rektör Prof. Dr. ASLAN, demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer alan, kimsesizlerin sesi olarak toplumun beklenti, istek ve ihtiyaçlarını kamuoyuna duyuran, sorumluluk anlayışı ile görevlerini yerine getiren fedakar basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladığını belirtti.

Çağdaş, laik ve demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisinin bağımsız basın olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına sadık bir medyanın demokrasinin, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında çok önemli yeri ve etkisi olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. ASLAN, "Basınımız, tarihin her döneminde halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için bütün olumsuzluklara rağmen görevini en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadır. Her zaman kuruluşlarla halkımız arasında köprü olan basınımız, tüm gelişmeleri bütün ayrıntılarıyla kamuoyunun gündemine taşıyarak çözümüne de büyük katkılar sağlamaktadır. Halkın çıkarlarını savunan, önemli konularda kamuoyu oluşturan, ilkeleri ışığında görevini sürdüren bağımsız ve güçlü basınımız, demokrasi için vazgeçilmez öneme sahiptir.

Farklı düşünce ve görüşleri nesnel bir şekilde ortaya koyan basının, toplumun bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlendirmesindeki rolü çok büyüktür. Bu bağlamda İlimizde hassasiyetle görevlerini yerine getiren siz güzide basın mensuplarının ve ülkemizde bu görevi başarıyla sürdürerek böylesi önemli bir misyonu üstlenen, tarafsız haber yapan ve basın meslek ilkelerine bağlı hareket eden tüm basın mensubu arkadaşların '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement