Çalışma Hayatı Eğitimle Güçlenecek - Son Dakika
Güncel

Çalışma Hayatı Eğitimle Güçlenecek

Çalışma Hayatı Eğitimle Güçlenecek

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi arasında 'Çalışma Yaşamı Eğitimleri' işbirliği protokolü imzalandı.

04.04.2017 10:44  Güncelleme: 10:45

Protokol uyarınca DESEM'de iş güvenliği, iş ve sosyal güvenlik hukuku, mobing ile mücadele gibi birçok başlıkta eğitimler verilecek.

Çalışma hayatına ilişkin örnek bir işbirliği daha gerçekleştirildi. İş dünyasının sıklıkla dile getirdiği iş güvenliği, iş hukuku, mobing ile mücadele, etkili iletişim konularında eğitim vermek için harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM), Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) ile 'Çalışma Yaşamı Eğitimleri' işbirliği protokolünü imzaladı. DESEM'de protokol kapsamında verilecek eğitimlerle hem firmalardaki verimliliğin artırılması hem de ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.
Düzenlenen imza töreninde konuşan Dokuz Eylül Rektörü(DEÜ) Prof. Dr. Adnan Kasman, günümüzde işveren ve çalışanlara yönelik eğitimlerin önem kazandığını; alınan eğitimlerin çalışma hayatındaki verimliliği artırdığını söyledi.

DEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hale Ören, Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, Prof. Dr. Ayşe Okur ile DEÜ Genel Sekreteri Ahmet Cevdet Oral ve DESEM Müdürü Prof. Dr. Özlem Çakır'ın hazır bulunduğu programda konuşan Rektör Kasman, "ÇASGEM ile yaptığımız protokol ile iş hayatıyla ilgili ondan fazla eğitimi DESEM aracılığıyla vereceğiz. İş güvenliği, iş ve sosyal güvenlik hukuku, mobing ile mücadele, etkili iletişim, müzakere yöntemleri ve takım çalışması gibi temel konularda eğitimler verilecek. Bu sayede iş dünyasının önemli bir ihtiyacına daha cevap vereceğiz" diye konuştu.

Bu tür eğitimlerin ekonomiye katkı sağladığını da kaydeden Rektör Kasman, "Sonuçta iş dünyası, birçok açıdan konuyu öğrenmiş olacak. İşveren açısından baktığımızda ise hem hak ve sorumluluklarını bilecekler hem de verimli çalışma ortamını sağlayacak eğitimleri almış olacaklar. Bu sayede iş kazaları ve bazı meslek hastalıklarının önüne geçilecek. Verimini düşüren unsurlar en aza indirilecek böylece ekonomiye olumlu katkı sağlanacak" dedi.

BİLİNÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

ÇASGEM Merkez Başkanı Abdurrahim Şenocak ise kurum olarak, iş kazalarını ve bazı meslek hastalıklarını önleyici tedbirler alarak bilinçlendirme kültürünü oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Şenocak, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, bütün paydaşlarımızla işbirliği yapma gayretindeyiz. Bunlardan birisi de hiç kuşkusuz bu işin odağında olan üniversiteler var. Bu işbirliğiyle başarılı sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz" ifadesinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çalışma Hayatı Eğitimle Güçlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement