Cam Kemik Hastası Öğrenci Karnesini Evinde Aldı - Son Dakika
Güncel

Cam Kemik Hastası Öğrenci Karnesini Evinde Aldı

Cam Kemik Hastası Öğrenci Karnesini Evinde Aldı

Samsun'da doğuştan cam kemik hastası olan ve evde eğitim gören minik öğrenci, karnesini aldı.

24.01.2014 12:45

Samsun'da doğuştan cam kemik hastası olan ve evde eğitim gören minik öğrenci, karnesini aldı.

Samsun'un İlkadım ilçesinde Kıran Mmahallesi'nde yaşayan Celal ve Saibe Çiftçi çiftinin kızları Asyanur Çiftçi, doğuştan cam kemik hastası. Muzaffer Barışyurt İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Asyanur Çiftçi, evinde düzenlenen mini tören ile karnesini aldı. İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Okul Müdürü Selma Şehirali ve öğretmeninin katılımıyla düzenlenen mini törende Asyanur Çiftçi, ders notlarının hepsinin 5 olduğu karnesini Kaymakam Ahmet Narinoğlu'ndan aldı.

Minik Asyanur'u Samsun'un en başarılı öğrencisi saydıklarını söyleyen Narinoğlu, "Samsun'da ilk karneyi kendisi aldı. Biz de başarılarından dolayı kendisine tablet hediye edeceğiz. Allah onun yolunu açık etsin. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Hastalığı nedeniyle evinde eğitim alan Minik Asyanur, anaokulu öğretmeni olmak istediğini söyledi. Asyanur, "Derslerim iyi ve notların hepsi beş. Büyüyünce anaokulu öğretmeni olmak istiyorum" diye konuştu.

Asyanur'un öğretmeni Vildan Yüksel ise, "Asyanur'un, 1. sınıftan beri öğretmeniyim. Çok başarılı ve akıllı bir öğrenci. Bu seneden önceki dönemlerde çok sık geliyordum. Bu sene öğleden sonra beraberiz. Geldiğimde önceki dersleri tekrar edip çalışmalar yapıyoruz. Onunla ders haricinde oyunlar da oynayıp resimler çiziyoruz. Ben ondan çok memnunum. Biz beraber bir aile gibi olduk. Çok mutluyum" şeklinde konuştu.

OSTEOGENEZİS IMPERFEKTA (CAM KEMİK) NEDİR?

Vücudun iskeletini oluşturan kemik dokusu basitçe protein ve minerallerden oluşan bir dokudur. Kemiğin yapısındaki kollajen adı verilen proteinler kemiğin esnekliğini, kalsiyum ve fosfor mineralleri ise sertliğini sağlar. Osteogenezis imperfekta hastalığında kemik dokusundaki temel protein olan kollajenin yapımında genetik bir mutasyon (bozukluk) nedeniyle kemik dokusu yapımında düzensizlik olur. Oluşan kemik dokusu dayanıksız, zayıf ve kırılgandır. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cam Kemik Hastası Öğrenci Karnesini Evinde Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement