Cem Aydın Cinayetinde Bisikletli Şahit - Son Dakika
Güncel

Cem Aydın Cinayetinde Bisikletli Şahit

Cem Aydın Cinayetinde Bisikletli Şahit

Kopenhag'ın Frederiksberg semtinde uğradığı saldırı sonucu kaldırıldığı Kopenhag Üniversitesi Hastanesinde yaşamını yitiren 21 yaşındaki Cem Aydın olayında polisin aradığı bisikletli görgü tanığının polise başvurduğu bildirildi.

23.01.2012 15:48

Kopenhag'ın Frederiksberg semtinde uğradığı saldırı sonucu kaldırıldığı Kopenhag Üniversitesi Hastanesinde yaşamını yitiren 21 yaşındaki Cem Aydın olayında polisin aradığı bisikletli görgü tanığının polise başvurduğu bildirildi. Cem Aydın'ın resmini medyaya dağıtarak halktan yardım isteyen polisin bu girişimi sonuç vermeye başladı. Çok sayıda şahsın polise başvurarak olayla ilgili bilgi vermeye başladığı ancak suçluları yakalamak için yeterli bilgiye henüz ulaşılmadığı bildirildi. Öte yandan Cem'in ağabeyi Doğu Aydın, kardeşinin kız arkadaşı yüzünden öldürüldüğüne inanmadığını belirterek oku ırkçılara doğru çevirdi. Doğu Aydın "Bir çok kişi cinayetin kız yüzünden işlenmiş olabileceğini söylüyor ama kardeşimin birlikte olduğu kız her gün evimize geliyor ve bizimle acımızı paylaşıyor. Onlar birbirlerini çok seviyorlardı. Söylenenlerin aslı olduğunu sanmıyorum. Kardeşim belki birisiyle atışmış olabilir onlar da onu takip etmiş olabilirler. Yani ırkçı saldırı da olabalir. Ama ben kardeşimin neden değil kim tarafından öldürüldüğünün bir an önce ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmalarını istiyorum. Tartışmalarla kardeşim geri gelmezö dedi. Hvidovre hastanesinde doktorluk yapan Doğu Aydın, kardeşini hastanede görür görmez öleceğini bildiğini belirterek ökardeşimin bıçaklandığını söyledikleri zaman hemen hastaneye koştum. Kardeşim feci şekilde dövülmüştü. Kardeşimi görünce göz bebeklerindan yaşamayacağını anlamadım. Bir doktor olarak kardeşim için bir şey yapamamak çok zordu. 6 yıl tıp okudum, böyle bir durumda yapılacak bir şey olmadığını öğrenmiştim. Bir ağabey olarak hayatımın en zor anına yaşadım" dedi.

BÜYÜKELÇİ ZİYARET ETTİ

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Berki Dibek yanında eşi Ceyda Dibek ile birlikte Aydın ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Ceyda Dibek acılı anne Ziynet Aydın'a sarılarak tesille etti. Büyükelçi Berki Dibek ziyaretten sonra bir açıklama yaparak "Çok müesssif bir cinayete kurban giden Cem'in ailesini ziyaret ettim. Bu cinayetin ırkçı ve yabancı düşmanlığı sonucu işlenmediğini izledim. Biz Danimarka yetkililerinin olaya derhal müdahil olmalarını ve failleri süratle adelete teslim etmelerini bekliyoruz. Kamu vicdanının süratle yatıştırılması gerekir. Kederli aileye biraz olsun teselli verecektir. Çok müessif, elem verici cinayete kurban giden gencimizi kaybetmenin acısı içindeyiz. Allah tekrarını göstermesin ailesine sabir versin. Aileyle işbirliği içinde resmi temasları baslattık"dedi Baba Haşim Aydın da kendilerine sahip çıkılmasından duydugu memnuniyeti dile getirerek "devletimizin yurtdışındaki benzeri olaylara duyarlılık göstermesi bizlere güç veriyor. Oğlum hunharca öldürüldü. Ziyaretimize gelenlerin çokluğu ne kadar sevilğini gösteriyor. Polis halen daha bize bir bilgi vermedi. Umarım suçlular hızlı bir şekilde yakalanır"dedi

BELEDİYE BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Kopenhag'ın Gençlik ve Çocuklardan Sorumlu Belediye Başkanı Anne Vang aileyi ziyaret ederek acılarını paylaştı.Anne Vang, Lisede Cem'in ağabeyi Doğu ile birlikte okuduğunu ve ailenin çok yakın dostu olduğunu belirterek, suçluların bir an önce bulunmasını arzu ettiğini, ülkesinde bu tür olayların sık yaşanmasından büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

BİSİKLETLİ ŞAHİT ORTAYA ÇIKTI

Cinayet Masasından Hans Erik Raben, olayın meydana geldiği günden beri çok önemli olduğunu düşündükleri bisikletli şahidin nihayet ortaya çıkıp pazar akşamı saat 19.30'da polisi aradığını söyledi. Komiser Hans Erik Raben, öbisikletli bayan suçluları yakalamamız ve olayın aydınlatılmasında önemli bilgiler verebilir. Bisikletli kadının Cem'den 1 saat önce olay yerinin bulunduğu caddeye geldiği ve saldırganların kullandığı gümüş renkli araba tarafından çarpılmaktan zor kurtulduğunu biliyoruz. Saldıraya şahit olmuş olabileceğini düşünüyoruzödedi

Cem Aydın'ın otopsisi dün başladı. Otopsinin çabuk tamamlanması ve Cem'in naşının aileye teslim edilmesi durumunda hafta içi, otopsinin uzun sürmesi durumunda hafta sonu, Ringsted şehrindeki Cem evindeki törenin ardından Kopenhag'a getirilerek Vestre Kilise Mezarlığından Müslümanlara ait bölümde toprağa verilecek. Cenaze törenine binlerce Türk, Danimarkalı ve ortadoğulunun katılması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cem Aydın Cinayetinde Bisikletli Şahit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement