Cesur Bebeğe Anne Sütü Hayat Verdi - Son Dakika
Güncel

Cesur Bebeğe Anne Sütü Hayat Verdi

Cesur Bebeğe Anne Sütü Hayat Verdi

Konya'da 5.5 aylık doğan ve yaşam şansı verilmeyen Cesur bebek, annesinin her gün 150 kilometreden yolladığı anne sütüyle 68 gün sonra solunum cihazından ayrıldı

28.11.2013 14:28

Konya'da henüz 5 buçuk aylıkken dünyaya gelen ve öldü sanılırken yaşadığı ortaya çıkan Cesur bebek, 68 günlük yaşam savaşını kazandı. Solunum cihazından bağımsız olarak nefes almaya başlayan Cesur bebeği, 150 kilometre uzaktaki annesinin otobüsle gönderdiği anne sütü hayata bağladı. Kulu ilçesinde öğretmenlik yapan anne Hürriyet Ağırkaya'nın doğum sancısı, 2.5 ay önce 23 haftalık hamileyken tuttu. Ağırkaya ameliyata alındı 5 buçuk aylık olarak ve 830 gram ağırlığında dünyaya gelen bebek, Konya Medicana hastanesine sevk edildi. Yeni Doğan Yoğun Bakım servisindeki doktorların, "Hayata cesurca tutunuyor" sözleri nedeniyle de Cesur adı verildi.

Solunum cihazına bağlanan ve doğumun ardından 600 grama kadar düşen bebeğin annesi, biriktirdiği sütünü buzdolabında dondurup otobüsle 150 kilometre mesafedeki hastaneye gönderdi. O süt, hemşireler tarafından şırıngayla ağzına damlatılan Cesur bebek, 68 gün sonra solunum cihazından bağımsız olarak nefes almaya başladı ve bin 240 grama ulaştı.
Medicana Hastanesi Doktoru Uzm. Dr. Fatih Şanlı ise, "Fatih Cesur Ağırkaya bize 23 haftalık ve 680 gram olarak geldi.Geldiğinde genel durumu oldukça kötüydü.Hayati riski çok yüksekti.Yakın ilgi,alaka ve müdahalemizle yavaş yavaş toparladı."

Cesur bebeğin 75 gündür takip ettikleri bir hastaları olduğunu ve hastayı 65 gün civarında solunum cihazına bağlı olarak takip ettiklerini belirten Şanlı, "Daha sonra genel durumu düzeldi ve solunum cihazından ayırdık.Yaklaşık 10 gündür de solunum cihazından ayrı olarak takip ediyoruz.Kendi kendine rahat nefes alıp verebiliyor.Oksijen bağımlılığı yok.Beslenmesi yerinde,kilo alma oldukça iyi." sözlerini ekledi.

Şanlı,680 gram teslim aldıkları hastanın,şu an 1300 gramda olduğunu ve yaklaşık 1800-2000 gram civarında kendisini taburcu etmeyi planladıklarını söyledi.

Şanlı,Cesur Bebek ve ailesi hakkında şunları söyledi:

"150-200 km uzaktan annesi her gün bize soğuk zincirde anne sütünü gönderiyor.Biz de bebeğe veriyoruz. Bu şekilde daha hızlı,daha çabuk düzeldiğini düşünüyoruz.Annesinin bu fedakar yaklaşımından dolayı da ailesine teşekkür ediyoruz.Bu kadar erken doğan bir bebeğin hayatta kalması çok nadir görülen bir durum. Şu an için hayati tehlikeyi atlatmış durumda ancak 1 buçuk ay daha hastanemizde misafir edeceğiz. Yaşamasında anne sütü çok etkili oldu" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cesur Bebeğe Anne Sütü Hayat Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement