Çetin Doğan: Yalman Bazı Konularda Hafıza Kaybına Uğramıştır - Son Dakika
Güncel

Çetin Doğan: Yalman Bazı Konularda Hafıza Kaybına Uğramıştır

Çetin Doğan: Yalman Bazı Konularda Hafıza Kaybına Uğramıştır

1.Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın sözlerine yazılı açıklama ile yanıt vererek ağır ithamlarda bulundu.

05.11.2013 17:34

1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın sözlerine yazılı açıklama ile yanıt vererek ağır ithamlarda bulundu. Doğar, "Bu tahlisiz beyanın gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Yalman'ın bazı konularda hafıza kaybına uğradığı görülüyor. Hafıza kaybı bir bakıma kişinin içgüdüsel olarak kendini koruma çabasından kaynaklanır. Geçmişle yüzleşme güç ve cesareti olmayanlar için 'değerli yalnızlığın', hayaller içinde yaşamanın, hayatta kalabilmek için yararlı olduğu da söylenebilir" dedi.

Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın değerlendirmelerine yazılı açıklama ile yanıt veren 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Yalman'ın açıklamalarını üzüntü ile okuduğunu ifade etti. Anlamsız bir tartışmayı sürdürme niyetinde olmadığını ifade eden Doğan, "Eğer böyle bir niyetim olsaydı Ağustos 2003 tarihinde emekli olduktan sonra Yalman'ın 2003 Ağustos 2004 Ağustos döneminde sürdürdüğü Kara Kuvvetleri komutanlığı görevi esnasındaki gayretlerini çok yakından tanığıyım. Bu aşamada bunlara yinede değinme ihtiyacını duymamakla beraber gerçeklerin çarptırılmasına ve doğru olmayan beyanlara sessiz kalamazdım. Yalman'ın açıklamalarında yer alan 'taşıdığı sorumluluk ve sahip olduğu terbiye gereği' susmayı ve acıları ile birlikte yaşamayı tercih ettiği sözleri bana kadim Türk filmindeki nostaljik merhamet yakarmalarını anımsatmıştır. Adı geçenin yakarma ve ithamları gerçekleri örtmekten çok uzaktır" dedi.

Doğan, "Örtülmesi imkansız gerçekleri sıralayayım" dediği açıklamasında şu değerlendirmeye yer verdi:

"Balyoz iddianamesinde darbenin dönemin KKK Aytaç Yalman tarafından önlendiği yazılıdır. İddianamenin yayınlandığı 2010 Temmuz başında bu belgenin muhtelif gazetelerde yer almıştır. Yaman'ın bu bilgiden haberdar olmaması olanaksızdır Bu iddia karşısında uzunca süre susması bir kahraman olarak zuhur etme hevesinden mi yoksa dönemin KKK esnasında yakalandığı bir "hastalıktan' dolayı mı sesi soluğu kesilmiştir. Sorusuna en doğru cevabı amirinin vereceği kuşkusuzdur. Görülüyor ki değneğin her iki ucu pek gönül açıcı değildir. Bu suskunluğun sonucunda 10. Ağır Ceza Mahkemesi dalga dalga tutuklamalara devam etmiş ve verdiği hükümde yüklenen suça yönelik icra hareketlerin tamamlanmamasına ilişkin gerekçelerinden biri olarak karargahın karşı çıkması ve engellemek için çaba göstermesini belirtmiştir."

-"YALMAN'A ACİL ŞİFALAR DİLERİM"-

Balyoz Planı Davası'nın Yargıtay kararına atıfta bulunan Doğan, Yalman'ın ifadelerinin talihsiz beyanlar olduğunu ve gerçekle ilişkisinin bulunmadığını savundu. Yalman'ı bazı konularda hafıza kaybına uğramakla suçlayan Doğan, "Hafıza kaybı bir bakıma kişinin kendisini iç güdüsel olarak kendisini koruma çabasından kaynaklanır. Geçmişle yüzleşme güç ve cesareti olymayanlar için değerli yalnızlığın hayaller içinde yaşamanın hayatta kalabilmek için yararlı olduğu da söylenebilir. Ancak unutulmaması gereken bu suretle hafızalardan silinenlerin yerine sanal dünyada fabrikisyonlar üretilmesi; kişinin onulmaz bir hastalığa yakalandığının işaretidir. Biz bu tür hastalığa yakalananlara kızmaz sadece acırız. Yalman'a acil şifalar dilerim" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Çetin Doğan: Yalman Bazı Konularda Hafıza Kaybına Uğramıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement