Cezaevinde Tiyatro Keyfi - Son Dakika
Güncel

Cezaevinde Tiyatro Keyfi

Cezaevinde Tiyatro Keyfi

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, mahkumlar tiyatroyla stres attı.

14.09.2013 12:14

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, mahkumlar tiyatroyla stres attı.

Gemlik Açık Cezaevi'nde düzenlenen tiyatro gecesinde keyifli saatler yaşandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibinin "Bir Mahalle ki" adlı tiyatro oyununu 340 hükümlünün yanı sıra Kaymakam Vekili Selman Yurdaer, Belediye Başkan vekili Refik Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Altınbaşi, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz ile Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri de seyretti.

Cezaevi Müdürü Orhan Gökçek, halen 340 hükümlünün bulunduğu cezaevinde 168 hükümlünün açılan iş okulunda çalıştığını, sosyal güvenlik primleri yatırıldığı gibi kendilerine ücret de ödendiğini söyledi. Gökçek, 2012 yılında burada yapılan işlerden 1 milyon 192 bin lira kar elde ettiklerini, 2013 yılında da şu ana kadar 2 milyon 500 bin liralık iş anlaşması yaptıklarını anlattı.

Gemlik Cumhuriyet başsavcısı Mehmet Ayaz da konuşmasında, cezaevlerindeki anlayışın değiştiğini, suç işleyene ceza vermek yerine onları topluma kazandırdıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından mahkumlar oyunu seyretti. Oyunda, muhtar olan Pişekar'ın, mahalleliyi kandırarak mahalledeki evleri, bakkal ve çeşmeyi yüksek paralar karşılığı yabancılara satması ve devamında gelişen olaylar gözler önüne seriliyor. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cezaevinde Tiyatro Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement