CHP'li Tanrıkulu: Ethem Sarısülük Cinayeti Sıradan Bir Cinayet veya Kaza Değil, Siyasi Bir İnfaz - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu: Ethem Sarısülük Cinayeti Sıradan Bir Cinayet veya Kaza Değil, Siyasi Bir İnfaz

CHP\'li Tanrıkulu: Ethem Sarısülük Cinayeti Sıradan Bir Cinayet veya Kaza Değil, Siyasi Bir İnfaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ethem Sarısülük cinayetinin sıradan bir cinayet veya kaza değil, siyasi bir infaz olduğunu öne sürerken, "Bu infazla tem hak ve hürriyetlerini talep eden milyonlarca yurttaşa gözdağı verilmek istenmiştir.

07.04.2014 09:28

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ethem Sarısülük cinayetinin sıradan bir cinayet veya kaza değil, siyasi bir infaz olduğunu öne sürerken, "Bu infazla tem hak ve hürriyetlerini talep eden milyonlarca yurttaşa gözdağı verilmek istenmiştir. O polise vur emri veren, bizzat Tayyip Erdoğan'dır. Başta sanık polis memuru olmak üzere "vur' emrini veren ve uygulayan tüm sorumluların yargılanıp hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını beklemek, adaletin yerini bulması için mücadele etmek en doğal ve demokratik haktır" dedi.

Gezi Parkı eyleminde polis Ahmet Şahbaz'ın Ethem Sarısülük'ü başından tek kurşunla vurarak öldürmesine ilişkin Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın bugün 4. duruşması yapılıyor.

-"VUR EMRİNİ VEREN ERDOĞAN"-

Tanrıkulu, davaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, hayatıyla, yaşam tarzıyla, haksızlığa karşı duruşuyla gerçek bir halk çocuğu olan Ethem Sarısülük'ün öldürülmesinin üzerinden yaklaşık on ay geçtiğini vurguladı. 14 Haziran'dan bu yana, yargısız infaza dair net delillerin olmasına rağmen Sarısülük davasının sürüncemede bırakılmak, zamana yayılmak ve unutturulmak istendiğini öne süren Tanrıkulu, "Ethem Sarısülük'ü, gezi protestoları sırasında kameraların ve yüzlerce tanığın gözleri önünde vuran polis memuru Ahmet Şahbaz başından itibaren AKP hükümeti tarafından kollanmıştır. Sarısülük davasında yargı da, deliller bu kadar açıkken benzer bir tutum içinde olmuştur. Sanık polis memurunun peruk takılarak, bir takım raporlar verilerek korunması tesadüf değildir. Çünkü o polise vur emri veren, bizzat Tayyip Erdoğan'dır. Nitekim Tayyip Erdoğan daha sonra "polise emri ben verdim' diyerek Gezi olaylarındaki tüm ölüm ve yaralanma olaylarının sorumlusu olduğunu itiraf etmiştir" dedi.

-"MÜCADELE EN DEMOKRATİK HAK"-

Ethem Sarısülük cinayetinin sıradan bir cinayet veya kaza değil, siyasi bir infaz olduğunu savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı, şunları kaydetti:

"Bu infazla tem hak ve hürriyetlerini talep eden milyonlarca yurttaşa gözdağı verilmek istenmiştir. Fakat Gezi olaylarında aralarında 14 yaşında bir çocuk olan Berkin Elvan'ın da bulunduğu yedi kişinin öldürülmesi, 8 bine yakın kişinin yaralanması, 10 kişinin gözünü kaybetmesi yurttaşları hak taleplerinden vazgeçirmemiştir, bundan sonra da vazgeçirmeyecektir.

Ethem Sarısülük davasında başta sanık polis memuru olmak üzere "vur' emrini veren ve uygulayan tüm sorumluların yargılanıp hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını beklemek, adaletin yerini bulması için mücadele etmek en doğal ve demokratik haktır.

Şunu biliyoruz ki, başta Ahmet Şahbaz olmak üzere bu olayın sanıkları sonuna kadar korunmaya çalışılacaktır. Çünkü ipin ucu en tepelere kadar çıkmaktadır. Ancak şu da bilinmelidir ki adalet yerini bulana kadar başta Sarısülük ailesi olmak üzere bu olaylarda hayatını kaybeden gençlerimizin, çocuklarımızın aileleriyle dayanışma içinde olacağız. Hepimiz biliyoruz ki bu bir insan hakları davası ve mücadelesidir. O yüzden de Ethem'i asla unutmayacağız ve unutturmayacağız."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu: Ethem Sarısülük Cinayeti Sıradan Bir Cinayet veya Kaza Değil, Siyasi Bir İnfaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement