CHP Milletvekili Halıcı, Ergenekon Davasında Dinleniyor - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekili Halıcı, Ergenekon Davasında Dinleniyor

CHP Milletvekili Halıcı, Ergenekon Davasında Dinleniyor

CHP Milletvekili Emrehan Halıcı, merhum Başbakan Bülent Ecevit'e Başkent Üniversitesi'nde iş göremez raporu verileceği yönündeki iddiaları kendisinin de meclis kulislerinde duyduğunu belirterek, "Bahsedilen iş göremez raporu görmediğim duymadığı"...

30.10.2012 17:26

CHP Milletvekili Emrehan Halıcı, merhum Başbakan Bülent Ecevit'e Başkent Üniversitesi'nde iş göremez raporu verileceği yönündeki iddiaları kendisinin de meclis kulislerinde duyduğunu belirterek, "Bahsedilen iş göremez raporu görmediğim duymadığı bir konu. Kulislerde konuşulan bir dedikoduydu" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda sanık Mehmet Haberal'ın savunma tanığı CHP Milletvekili Emrehan Halıcı'nın dinlenmesine başlandı. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Milletvekili Emrehan Halıcı'ya geçmişte Başkent üniversitesi ile davalık olduğunu hatırlatarak dava sanıklarından herhangi biri ile arasında husumetin bulunup bulunmadığını sordu. Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ı tanıdığını ve saygı duyduğunu söyleyen Halıcı, "Bana açılan davalar vardı. Tazminat davaları lehimde sonuçlandı. Aramızda husumet yok" dedi.

Bunun üzerine Özese, milletvekili Halıcı'ya "Bülent Ecevit'in koruma müdürü Recai Birgün ifadesinde 'Başbakan Ecevit'e işgöremez raporu verileceği iddialarını Emrehan Halıcı'dan duydum' demiş. Siz bu süreçle ilgili neler söyleyeceksiniz" diye sordu. Emrehan Halıcı ise mahkeme başkanına, Ecevit'in hastalık sürecinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ben o dönemde Demokratik Sol Parti (DSP) Grup Başkan Vekili idim.

Başbakan Bülent Ecevit ile çok yakın mesaimiz oluyordu. Bahsedilen işgöremez raporu görmediğim duymadığım bir konu. Siyasette konu başbakan olunca çok sayıda doğru yanlış dedikodu yapılır. Mecliste bir gazeteci ısrarla böyle bir raporun varlığından bahsederek 'bunu duymadınız mı' diye sordu. Ben bilmediğimi söyledim ancak ısrar edince, "Evet bizim de kulağımıza geliyor' dedim. Bu yıllar boyunca konu edildi. Hatta ' Haberal ile aynı partide olduğu için şimdi farklı konuşuyor. O zaman farklı konuşuyordu' dediler. Ancak ben o gün ne söylüyorsam şimdi de onu söylüyorum."

Başkent Üniversitesi'nin o dönemde söylediği sözler nedeniyle kendisini mahkemeye vermesinden büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Halıcı, "O üzüntümü de hocamla burada paylaşmış olayım. 2003 yılında siyasi yoğunluğun olduğu dönemde ne söylediysem aynen geçerlidir" dedi.

Halıcı, mahkeme başkanının "İş göremez raporu iddialarını siz kimden duydunuz?" sorusuna, "Bunlar kulislerde konuşulan şeylerdi. Kalabalıklar içerisinde konuşulan konulardı. Zaten bunun haberinin yapılması da talihsiz bir konu. Bu dedikodunun kimden çıktığını araştırmak da mümkün değil" diyerek yanıt verdi.

Mahkeme başkanının davanın tutuksuz sanığı emekli orgeneral Tuncer Kılınç'ın Bülent Ecevit'e başbakanlığı bırakması yönünde telkinlerde bulunduğu ve baskı yaptığı yönündeki iddiaları sorması üzerine ise Halıcı, "Başbakan Ecevit, başbakanlıktan çekilmesi yönünde kendisine telkinler yapıldığını kendi ifadelerinde de söylüyor. Yazdığı kitapta başbakanlıktan çekilmesi için olağanüstü bir kampanya düzenlendiğinden, iş çevrelerinden ve askeri çevrelerden telkinler yapıldığından bahsediyor" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekili Halıcı, Ergenekon Davasında Dinleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement