Çin İslam Minyatür Okulu'nun Beyoğlu'ndaki Sanat Atölyesi Sergiyle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Çin İslam Minyatür Okulu'nun Beyoğlu'ndaki Sanat Atölyesi Sergiyle Açıldı

Çin İslam Minyatür Okulu\'nun Beyoğlu\'ndaki Sanat Atölyesi Sergiyle Açıldı

Çin İslam Minyatür Okulu kurucusu Ali Lei Gong'un Beyoğlu'ndaki sanat atölyesi, yerli ve yabancı sanatçıların çalışmalarından oluşan bir sergiyle açıldı. Sergide minyatür, sulu boya, Gongbi resimleri, İslam minyatürü çalışmaları, çağdaş minyatür eserler, el yapımı dokuma halılar ve tarihi el yazma eserlerin cilt restorasyonları sergilendi. Ayrıca ebru portreler, fotoğraf çalışmaları, modern heykel eseri ve kedi resimleri de sergide yer aldı. Açılışın ardından düzenlenen iftar yemeğinde Asya mutfağından lezzetler servis edildi. Gong, atölye bünyesinde yerli ve yabancı sanatçıların özgün çalışmalarına yer vermeye devam edeceğini belirtti.

02.04.2024 17:55

Çin İslam Minyatür Okulu kurucusu, ressam ve şair Ali Lei Gong'un Beyoğlu'ndaki sanat atölyesi, yerli ve yabancı sanatçıların çalışmalarından oluşan sergiyle açılışını yaptı.

Sergide Gong'un öğrencilerinden Aliyah Maxi, Jamila Ma Xiaomei ve Meryem Ma Xinxiang'a ait minyatür, sulu boya ve Gongbi resimleri ile Betül Bilgin ve Özbek nakkaş Cihangir Aşurov'un İslam minyatürü çalışmaları, Tuğba Banu Oktay ve öğrencisi Ayşe Meriç'in çağdaş minyatür eserleri, İranlı sanatçı Sohrab Niazi'nin Sasani desenli el yapımı dokuma halıları ve tarihi el yazma eserlerin cilt restorasyonları sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Rus sanatçı Aygül Okutan'ın ebru portreleri, fotoğrafçı Ömer Okutan'ın fotoğraf çalışmaları, heykeltıraş May Sarıtaş'ın isimsiz modern heykel eseri ve Said Lei'nin kedi resimleri de sergide yer aldı.

Açılışın ardından düzenlenen iftar yemeğinde, Gong'un eşi Fatimeh Lijun'un hazırladığı Asya mutfağından lezzetler servis edildi.

AA muhabirine açıklamada bulunan sanatçı Gong, Çin'den gelen öğrencilerinin yanı sıra Türkiye'dek, çok sayıda sanatçının sanatlarını uluslararası alanda tanıtma imkanı bulduğunu belirterek, "İnşallah sanatçılarımız ileride yeni ilhamlarla çalışmalarını daha geniş alana taşıyacak." dedi.

Gong, atölye bünyesinde yerli ve yabancı sanatçıların özgün çalışmalarına yer vermeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin İslam Minyatür Okulu'nun Beyoğlu'ndaki Sanat Atölyesi Sergiyle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement