Cinayeti Önce İtiraf Etti, Sonra Reddetti - Son Dakika
Güncel

Cinayeti Önce İtiraf Etti, Sonra Reddetti

Cinayeti Önce İtiraf Etti, Sonra Reddetti

Adana'da emekli İbrahim Kılınç'ı (63) maaşını alabilmek ve evine yerleşmek için av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan damadı Soner Özbeğ (23) polis ve savcılık sorgusunda suçu kabul ederken, mahkemede olayla ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

11.06.2015 11:10

Adana'da emekli İbrahim Kılınç'ı (63) maaşını alabilmek ve evine yerleşmek için av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan damadı Soner Özbeğ (23) polis ve savcılık sorgusunda suçu kabul ederken, mahkemede olayla ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

Geçen 31 Aralık'ta merkez Seyhan İlçesi'nin Sucuzade Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Devlet Demiryolları'ndan emekli İbrahim Kılınç'tan haber alamayan komşuları durumu polise bildirdi. Eve gelen polis ekipleri başından pompalı tüfekle vurularak öldürülmüş Kılınç'ın cesedini buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, eve en son Kılınç'ın damadı Soner Özbeğ'in girdiğini belirledi. İbrahim Kılınç'ın evlatlık olarak aldığı kızı Sibel Özbeğ'in de cinayete yardım ettiği ortaya çıktı.

EVİNE YERLEŞMEK VE MAAŞINI ALABİLMEK İÇİN ÖLDÜRDÜ

İddiaya göre Soner Özbeğ, eşine kayınpederini öldürüp kendisiyle de formaliteden boşanacağını, böylece hem kayınpederinin evine yerleşeceklerini, hem de maaşını alacaklarını belirterek plan yaptı. Özbeğ, eşine evin anahtarını alarak girişteki ayakkabılığa koymasını istedi. Sibel Özbeğ ise temizlik yapma bahanesiyle üvey babasının evine giderek anahtarı ayakkabılığa koyup eve geldiği saatleri eşine söyledi. Eve giden Soner Özbeğ, kayınpederini pompalı tüfekle öldürerek evden ayrıldı. Daha Sonra Soner Özbeğ eşine babasını öldürdüğünü anlattı. Karı- koca izleri silmek için elbiseleri yıkayıp kanıtları yok etti. Olayla ilgili gözaltına alınan Soner Özbeğ tutuklanırken, eşi Sibel Özbeğ ile silahı temin edip saklanmasına yardım ettikleri öne sürülen 3 şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İTİRAF ETTİ, MAHKEMEDE REDDETTİ

Soner Özbeğ 'tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, ona yardım ettiği öne sürülen tutuksuz sanıklar Halil Aslan (35), Soner Albayrak (30) yardım suçundan 20'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanıklar Sibel Özbeğ ile Cumali Davulcu (26) duruşmaya katılmadı. Soner Özbeğ, polis ve nöbetçi mahkemedeki ifadesinde kayınpederini kendisine hakaret ettiği için öldürdüğünü itiraf ederken, mahkemede ifade değiştirdi. Olayla ilgisinin olmadığını öne süren Özbeğ şöyle dedi:

"Benim üzerime oynadılar. Sadece Adli Tıp'a gideceğimi söyledikleri için bir imza attığımı hatırlıyorum. Kayınpederimi kim öldürdü bilmem. Benim okuma yazmam da yoktur. Mahkemede cinayet masasından bir komiser suçu kabul etmezsem ailemi de içeri alacaklarını söyledi. Ben bunun için hakime bu şekilde ifade verdim."

Tutuksuz sanıklar Halil Aslan (35), Soner Albayrak (30) suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar Sibel Özbeğ ile Cumali Davulcu'nun zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayeti Önce İtiraf Etti, Sonra Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement