"Çocuklar oyun olsun diye polis aracını taşlıyorlar" - Son Dakika
Güncel

"Çocuklar oyun olsun diye polis aracını taşlıyorlar"

"Çocuklar oyun olsun diye polis aracını taşlıyorlar"

Siirt'te gençlerin suç istismarından korunması ve alınacak tedbirlerle ilgili toplantı yapıldı.

06.11.2013 16:21

Siirt'te gençlerin suç istismarından korunması ve alınacak tedbirlerle ilgili toplantı yapıldı.

Siirt Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından Siirt Polisevi'nde düzenlenen toplantıya, Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ile okul müdürleri katıldı.

İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, okul müdürleri ve rehber öğretmenlerle sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, gençliğin yetişmesiyle ilgili neler yapılabileceği konusunda görüşlerine önem verdiğini söyledi.

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Terör Mücadele Şube Müdürü Ömer Özüyılmaz yaptığı sunumda, il genelinde çocuklar ve gençlerle ilgili uygulanan projeler hakkında bilgi verdi.

Siirt'te bazen çocukların sırf oyun olsun diye polisin zırhlı panzerlerini taşladığını belirten Özüyılmaz, şöyle konuştu:

"Şimşek projesi, Terörle Şube Müdürlüğünün bir projesiydi. İlimizde bazen çocuklar sırf oyun olsun diye polisin zırhlı panzerlerini taşlıyorlar. Çocuklar, buna da şimşek adını vermişler. Arkadaşlarımıza 'Abi, bu şimşek ne zaman geçecek. Çok uzun bir zamandır taşlamadık' diyorlardı. Biz de dedik ki madem bu kadar çok seviyorlarsa şimşeği, biz de o yeşil renkli panzerin oyuncağını yaptırdık. Sonra o taşladıkları panzeri götürdük çocuklara hediye ettik. Çocuklar şunu söylüyorlar 'Ya abi bu oyuncak elimize geçti ya, kıyamıyoruz bu panzerinizi taşlamaya'. İlk kez Siirt'te yapıldı. Bunu da Ankara'daki bir toplantıda anlattık. Doğu ve Güneydoğu'daki diğer illerdeki arkadaşlar da böyle bir proje yapmışlar. Nerdeyse bütün çocuklara taşladıkları o panzerlerin oyuncağını dağıtmışlar"

toplantıda konuşma yapan

Siirt İl Emniyet Müdürlüğü Terör Mücadele Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Özüyılmaz

İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ve Vali Aydın konuşması

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Çocuklar oyun olsun diye polis aracını taşlıyorlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement