Dal Kesen İşçiler Ölümden Döndü - Son Dakika
Güncel

Dal Kesen İşçiler Ölümden Döndü

Dal Kesen İşçiler Ölümden Döndü

Ağaçların uzayan dallarını motorlu testereyle kesmek isteyen iki belediye işçisi ve emekli bir kişi elektrik tellerine temas edince akıma kapıldı.

27.04.2012 17:29  Güncelleme: 08:34

MANİSA'nın Muradiye Beldesi'nde, ağaçların uzayan dallarını motorlu testereyle kesmek isteyen iki belediye işçisi ve kendilerine yardım etmeya çalışan belediyeden emekli bir kişi elektrik tellerine temas edince akıma kapıldı. Yaralanan üç kişi hastaneye kaldırılırken 56 yaşındaki Kamil Gündoğan'ın durumunun ağır olduğu bildirildi.

Olay, Muradiye Beldesi İnönü Mahallesi Hürriyet Sokak numara 25'te bugün saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Muradiye Belediyesi'nde çalışan işçiler Yılmaz Yavuz (32) ile Ahmet Yorulmaz (33), özellikle rüzgarlı günlerde elektrik tellerine temas edip elektriklerin kesilmesine neden olan ağaçların uzun dallarını kesmek üzere Hürriyet Sokak'a gitti.

Çalışma yapmadan önce TEDAŞ'ı arayan iki işçi elektriklerin kesilmesini istedi ve beklemeye başladı. Bu sırada, belediyede işçi olarak çalışan ve bir süre önce emekli olan Kamil Gündoğan (56), iki işçinin yanına gelip yardım etmeye başladı.

İddiaya göre Gündoğan, acele edip, merdivenli aracın sepetindeki işçilerin yanına çıktı ve motorlu testereyi çalıştırıp uzun dalları kesmeye başladı. Bir süre dalları kesen Gündoğan, biranlık dalgılığı nedeniyle elektrik tellerine tames etti ve akıma kapılıp düştü.

Merdivenin ucundaki sepette bulunan diğer iki işçi de akıma kapılıp yaralandı. Olayı görenler sağlık görevlilerine haber verdi. Ambulansa konulan üç yaralı Celal Bayar üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı. Yaralılardan Gündoğan'ın durumunun ağır olduğu belrtildi.

BELEDİYE BAŞKANI HASTANEYE GELDİ

Olayı öğrenen Muradiye Belediye Başkanı CHP'li Erdinç Yavaşlı, hastaneye gelip işçilerin sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Başkın Yavaşlı, 'Özellikle rüzgarlı havalarda ağaçların uzayan dalları elektrik tellerine temas edip sık sık kesintilere neden oluyor.

Normalde bu işi TEDAŞ'ın yapması gerekiyor. İşçiler TEDAŞ'a elektriğin kesilmesi için bilgi vermişler. Fakat acele davranıp kazaya neden olmuşlar. Can kaybı olmaması tek tesellimiz, dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dal Kesen İşçiler Ölümden Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement