DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne Hacettepe Üniversitesi Desteği - Son Dakika
Güncel

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne Hacettepe Üniversitesi Desteği

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi\'ne Hacettepe Üniversitesi Desteği

Hacettepe Üniversitesi'nden her hafta ders vermek için DAÜ'ye geleceğini belirten Prof. Dr. Besler, öğrencilerin alanında uzman kişilerce ders almalarının son derece önemli olduğuna dikkat çekti.

24.09.2011 08:07

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi yapmış oldukları anlaşma sonucunda 2011- 2012 Akademik Yılı Güz Dönemi'nden itibaren ortak ders hayatına başladı. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Tanju Besler Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri ile ilk dersini gerçekleştirdi. Prof. Dr. Besler, "Beslenme Biyokimyası" dersini Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. Sınıf öğrencileri ile gerçekleştirdiğini aktardı.

Beslenme Biyokimyası dersinin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek bu dersin Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nün en önemli derslerinin başında geldiğini belirten Prof. Dr. Besler, dersin besinlerin içerisindeki yapı taşlarının insan organizmasında geçirdiği bütün evrimleri incelediğini vurguladı. Bireyin yaşamında enerjiye ihtiyaç duyduğunu aktaran Prof. Dr. Besler, enerji sağlamada besinlerin ve geçirdikleri evrimlerin önemine de değindi. Prof. Dr. Besler besin öğelerinin geçirdiği evrimler bilinmediği takdirde özellikle hastalar üzerinde diyet programları ve tedavi yöntemlerinin belirlenmesinde ciddi problemler yaşanılacağını vurguladı.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada Hacettepe Üniversitesi'nden konularında uzman öğretim üyelerinin dönem boyunca DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde destek vereceklerini ve tecrübelerinden öğrencilerin yararlanabileceğini aktardı. İki dekan ayrıca DAÜ ve Hacettepe Üniversitesi arasındaki bilimsel, sosyal ve kültürel paylaşımların devam edeceğini de söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne Hacettepe Üniversitesi Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement